Close
Már megint ez a hely lett Európa legvágyottabb szigete

Már megint ez a hely lett Európa legvágyottabb szigete

Nem mondhatnánk, hogy meglepetés született a World Travel Awards 2020-as díjkiosztóján.

Lassan már meg sem kell hirdetni az Európa leginkább vágyott szigete kategóriát a patinás szavazáson, merthogy a portugáliai Madeira az elmúlt nyolc évből hétszer vitte el a kontinens legjobbjáért járó elismerést.

Olyan kedvelt helyeket előzött meg, mint az Azori-szigetek, a Baleár-szigetek, a Kanári-szigetek, Kréta, a Kükládok, Ciprus, Guernsey, Jersey, Málta, Szardínia és Szicília. Elképzelhető, hogy a világdöntőt is megnyeri, melyet majd november 27-én tartanak.

Esélyesként indul, hiszen az elmúlt öt évben egyaránt Madeirát választották világelsőnek.

Madeira egy apró vulkanikus sziget Portugáliától 1076 kilométerre, délnyugatra. Egzotikus virágokkal teli hely, ahol szinte egész évben süt a nap. Az Atlanti-óceán virágoskertjeként emlegetik, kedvelt szpotjai közé tartoznak a fekete homokos strandjai, magas sziklafalai és az ott csordgoláló patakjai. Legnagyobb városa, Funchal ad otthont a történelmi emlékeknek, nyaralóhelyeknek és éttermeknek, valamint a fákkal szegélyezett Lido Promenade-nak, melyről lenyűgöző kilátás nyílik az óceánra.

A levadáknak nevezett csatornái majdnem az egész szigetet behálózzák. Eredetileg a cukornádültetvények vízellátására építették, manapság inkább a banánültetvényeket szolgálják ki. Az összesen 1400 kilométernyi csatornából 85 kilométernyi alagútban működik. Minden levadának külön neve van, és mindegyik mellett fut egy üzemi ösvény; ezek az ösvények káprázatos séta- és túralehetőségeket kínálnak.

Kiemelkedő látványossága a Cabo Girão (a Visszafordulás foka), a világ második legmagasabb, tengerbe szakadó sziklafala, és persze a világhírű botanikus kertjei, ahol nemcsak a természeti szépségekben gyönyörködhet a látogató, hanem meglesheti munka közben a helyi kézműveseket is – de csak miután megkóstolta a sziget egészen kimelkedő borainak valamelyikét.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Unsplash, Pixabay)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom