Kiderült, melyik az európaiak legvágyottabb úti célja az idén

Az Európai Utazási Bizottság az ukrán háború első hetében végzett kutatást arról, hogy mennyire szeretnének utazni az európaiak a tavaszi-nyári szezonban.

A harminckét európai ország, köztük Magyarország képviselőit tömörítő ETC (European Travel Commission - Európai Utazási Bizottság) eredményei szerint az európaiak hetvenhét százaléka tervez utazni április és szeptember között, ezen belül a válaszadók ötvenhat százaléka szeretne külföldre menni – elsősorban az olaszok, a spanyolok, a lengyelek, a britek és a németek tervezik átlépni az országhatárt.

Az utazási vágy, úgy tűnik, a kor előrehaladtával is erősödik, mert míg a tizennyolc és huszonnégy év közöttieknek a hatvankilenc százaléka, addig az ötvennégy év felettieknek már a nyolcvanhárom százaléka mozdulna ki.

A legnépszerűbb úti cél Spanyolország, majd Olaszország, Franciaország, Görögország és Portugália következik.

A kutatásból ugyanakkor az is kiderült, hogy az európaiak utazási kedvére akkor nem volt hatással a háború, és a kelet-európai úti célok iránti érdeklődés sem csökkent.

Mindehhez hozzájárul a lemondási feltételek rugalmassága, amit a legtöbben első helyen említettek, mint utazásszervezésre bátorító tényezőt. Ezután következett a járványkorlátozások eltörlése is, harmadik helyre pedig az oltások nyújtotta biztonság került.

Az ETC elnöke, Luis Araujo azt mondta, a felmérés jól mutatja, hogy az európai utazási kedv növekszik, ahogy a Covid az életünk részévé vált, ugyanakkor a horizonton megjelenő új bizonytalanságok, az ukrajnai konfliktus és a megélhetési költségek emelkedése kihívások elé állítják az utazási szektort. „Az ETC mindenesetre örömmel veszi tudomásul, hogy a bizonytalanságok ellenére az utazási kedv továbbra is növekszik, és az európai turisztikai szektor ellenálló marad” – tette hozzá a szakember.

Arról, hogy a magyarok hová utaznak a legszívesebben idén, itt írtunk, itt pedig egy másik népszerűségi lista tagjairól olvashatsz.

(Forrás: Business Traveller, képek: Getty Images, Pixabay)

Európai Utazási Bizottság | spanyolország | felmérés | utazás | Európa

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom