Close
Utaznál a nyáron? Akkor ezt jó, ha tudod!

Utaznál a nyáron? Akkor ezt jó, ha tudod!

Mit kezd az áremelkedéssel, az élelmiszerhiánnyal és az inflációval a turizmus? Erre a kérdésre próbáltak választ adni különböző turisztikai szereplők.

A járványügyi korlátozások feloldása után azt gondolhattuk, hogy semmi nem állhat az utazók útjába, de nem kizárt, hogy mégsem lesz akkora a fellendülés, mint az várható volt. Nemrég írtunk arról, hogy elszállhatnak a repülőjegy-árak, de valójában nemcsak ezek.

Már az egész kontinensen érezhető a kár, amit az üzemanyagköltségek emelkedése, az ellátási láncok problémái, az infláció és a munkaerőhiány okoz.

A spanyol szállodák és éttermek az élelmiszerhiány miatt aggódnak, amit nemcsak a teherautó-sofőrök több mint tíz napja tartó sztrájkja okoz, hanem az is, hogy meg kell találniuk a megfizethető alternatíváját az olyan kulcsfontosságú élelmiszereknek, amelyeknek hetvenöt-nyolcvan százaléka Oroszországból és Ukrajnából érkezett eddig, mint a búza- vagy a napraforgóolaj.

„Igyekszünk rugalmasak lenni, és pótolni a hiányzó termékeket. A napraforgó helyett például olívaolajat használunk, így ez nem befolyásolja a vásárlói élményt” mondta Javier Garcia Cuenca, a Magic Costa Blanca Hotels alelnöke, ugyanakkor hozzátette, hogy a növekvő költségek kezelése továbbra is problémát okoz.

Mr. Cuenca, a Magic Costa Blanca munkatársa azt mondta, hogy nem emeltek díjakat a szállodában, és óvatos optimizmusnak is adott hangot a nyárral kapcsolatban, miután a szobák körülbelül felét már lefoglalták a szezonra. Mint hozzátette, „figyelnünk kell az inflációt, és lehet, hogy módosítanunk kell az árakat, hogy megmaradjon a haszonkulcs.”

Costa Blancán egyébként több szállodai is fix áras szerződéseket kötött az utazásszervezőkkel, ami megelőzheti a lemondásokat. A szállodáknak ugyanakkor folyamatos kihívást jelent a növekvő költségek kezelése és az ellátási lánc problémáihoz való alkalmazkodás.

Itt írtunk arról, hogy átírhatja-e a nyári utazási terveket az ukrajnai háború, itt pedig arról, hogy a magyarok egyik kedvenc üdülőhelyén sorra mondják le a foglalásokat.

(Forrás: New York Times, képek: Unsplash, Pixabay)

utazás | infláció | áremelkedés | élelmiszerhiány | energiaárak

FOLYTASD EZZEL

Ezek a leginstagramosabb helyek a Közel-Keleten

Nagyon berágtak a gazdák a repceföldeken fotózkodó influenszerekre Ausztráliában

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram