Ötven forintért vehetsz házat ebben a gyönyörű faluban

A Horvátországban, a magyar határ mentén fekvő festői falu, Légrád ismét meghirdette a különleges ajánlatot, ami már néhány éve is sokak érdeklődését felkelthette.

Akkor egy kunáért, most az ennek megfelelő tizenhárom eurócentért árulják a házakat, ami átszámítva körülbelül ötven forintot jelent írja a 24.hu a CNBC cikke alapján.

A kétezres lélekszámú kisváros népessége folyamatosan csökken, ezért döntöttek úgy, hogy idén újraindítják a 2018-ban egyszer már meghirdetett programot.

A közelben található a Soderica-tó

A feltételek között szerepel, hogy a jelentkezőknek negyvenöt évesnél fiatalabbnak és büntetlen előéletűnek kell lenniük, és párkapcsolatban kell élniük. Emellett csak olyanok vásárolhatnak, akiknek nincs másik ingatlanjuk, de az nem egyértelmű a felhívásból, hogy ez a kikötés csak a horvátországi ingatlanokra vonatkozik vagy általánosságban értendő.

A horvát HRT nevű lap szerint a program egyébként sikeresnek mondható, mert az elindítása óta jóval több gyerek él a városban, mint azelőtt.

A város látképe a Drávával

Mint Ivan Sabolić polgármester elmondta, eddig összesen öt, beköltözésre kész házat adtak el, és három család már be is költözött, ráadásul mindhárom család időközben új taggal bővült.

2021-ben azután tizenkilenc üres házat és egy elhagyott telket kínáltak egy kunáért, ebből tizenhét elkelt. Mivel a házak különböző állapotban voltak, az önkormányzat 25 ezer kuna (nagyjából 1 millió 270 ezer forint) erejéig segítséget ajánlott a felújításokhoz.

Akik magántulajdonban lévő lakást akartak vásárolni, azoknak pedig a település felajánlotta, hogy az ár húsz százalékával, legfeljebb 35 ezer kunával (1 millió 780 ezer forintnak megfelelő összeggel) beszáll. Egyelőre nem tudni, hogy ezek a kedvezmények most is élnek-e.

Az egyeurós házak divatja főleg Olaszországban virágzik, itt tulajdonosok meséltek arról, hogy fest egy ilyen projekt a valóságban.

(Forrás: 24.hu, CNBC, képek: Getty Images)

 

ház | házvásárlás | egy eurós ház | olcsó | Légrád

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom