Close
Mutatjuk, mely európai síterepeken lehet a legtöbb hóval számolni

Mutatjuk, mely európai síterepeken lehet a legtöbb hóval számolni

Bár az idei síszezon nem éppen a legjobban alakult Európában a magasabb hőmérséklet és a hóhiány miatt, egy friss tanulmány szerint a kontinens néhány hegyvidéke mégis egész jól teljesít.

A Neilson Active Holidays által készített tanulmány ötvenöt ismert európai síközpont havi hóesési adatainak elemzésével és az egyes síközpontok havi átlagos hómennyiségének kiszámításával állította sorrendbe azokat az úti célokat, amelyek jó eséllyel garantálják a hófödte hegyeket.

Az eredmények alapján a franciaországi üdülőhelyekben lehet leginkább bízni, merthogy hat francia síközpont is felkerült a top 10-es listára.

Ennek élén a francia Alpokban, a Tarentaise-völgyben található Val Thorens üdülőhely áll, amely több mint 2200 méter magasan fekszik, így Európa legmagasabban fekvő síközpontjának számít. Ez a magasság biztosítja a “minőségi” havazáshoz szükséges hűvösebb hőmérsékletet, miközben szuperhosszú szezont is lehetővé tesz. Az átlagban havi 1,2 méternyi havat kínáló síterep jellemzően novembertől májusig tart nyitva.

Az ausztriai Saalbach-Hinterglemm végzett a második helyen, köszönhetően a havi 1,1 méternyi átlagos hómennyiségének, melyet alig lemaradva a francia Tignes követ. Ezután La Plagne jön, majd Flaine, és La Rosière, végül Val d’Isère zárja az élmezőnyt.

A tanulmány nem állt meg a leghavasabb helyek bemutatásánál. Kiemelte azokat a síterepeket is, amelyek a leginkább megfelelnek a különböző képességű síelőknek. A kezdők számára az olasz Val Gardena síterepet jelölte meg  a jelentés tökéletes helyként a tanuláshoz, mivel “a zöld pályák legnagyobb választékával rendelkezik, összesen hatvanhét ilyen pályát biztosítva a sportággal ismerkedőknek. Ez pedig majdnem kétszerese a listán második helyen szereplő francia Megève-nek”.

A kutatás szerint a kicsit tapasztaltabbaknak az ausztriai Söll – SkiWelt-be érdemes menniük, ami az első helyen áll a kék pályák számát tekintve, a haladó síelőknek pedig az olaszországi Sauze d’Oulx-t érdemes kipróbálniuk, ahol negyven fekete pályán lehet hasítani.

Síelésre márciusig, utána tavaszi túrázásokra tökéletesen megfelelő Ausztria magyarok által kedvelt, de mégis radar alatti célpontja, Murau.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash)

sípálya | hómennyiség | legjobb | | snowboard

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Új szabályokkal találkoznak a magyarok a nyáron az egyik kedvenc horvát városukban

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram