Ezekben az európai városokban a legjobb idén turistának lenni

Egy friss felmérés szerint Portugália fővárosa, Lisszabon a leginkább turistabarát úti cél 2024-ben, mert nemcsak ár-érték arányban nagyszerű választás, de jó a közbiztonság, az ott élők pedig barátságosak. 

A VisaGuide.World Európa legnépszerűbb városait vizsgálta, hogy aztán elkészítse a legturistabarátabb helyek rangsorát. Arra a következtetésre jutottak, hogy idén Lisszabon az, ahová mindenképpen érdemes ellátogatni, hiszen az ott élők a spanyolok és az olaszok után a kontinens legbarátságosabbjai, ráadásul remekül beszélnek angolul is.

Ezek 2024 leginkább turistabarát városai Európában:

  1. Lisszabon, Portugália
  2. Amszterdam, Hollandia
  3. Prága, Csehország
  4. Varsó, Lengyelország
  5. Madrid, Spanyolország
  6. Zágráb, Horvátország
  7. London, Egyesült Királyság
  8. Róma, Olaszország
  9. Bern, Svájc
  10. Párizs, Franciaország

Amszterdam tavaly a lista élén állt, most azonban visszacsúszott a második helyre. Ennek elsődleges oka az, hogy a városban hatalmas volt az áremelkedés és kevésbé barátságosak az ott élők a turistákkal. Két főváros, Berlin és Bécs viszont lekerült a listáról, helyükre Bern és Varsó csatlakozott.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

toplista | turistabarát | Amszterdam | rangsor | város

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom