Ez a három leggyakoribb ok, ami miatt lekésheted a repülőt

Rendre előjönnek olyan hibák, amikről nem is gondolnánk, milyen sokan és sokszor elkövetik, de van pár egyszerű módja repülés lehető legzökkenőmentesebbé tételének.

A USA Today ötezer olyan amerikai utazót kérdezett meg, akik az elmúlt öt évben legalább egyszer repülőre szálltak.

Három kategóriában összesen tizenöt kérdést tettek fel nekik: poggyász és túlpakolás, valamint az általános felkészültség és a biztonsági ellenőrzési pontok jelentették a fő témákat.

A három leggyakoribb hibát emeljük ki, melyek a járat lekéséshez vezethetnek.

Elfelejti levenni az öveket és a cipőket

Az első hiba, amit az időhiányban szenvedők elkövetnek, hogy a biztonsági ellenőrzéshez közeledve elfelejtik levenni az öveket és a cipőket. A megkérdezettek huszonnyolc százaléka mondta azt, hogy "nem emlékszik rá, miközben sorban áll a szkennerek előtt" – pedig gondos előkészülettel rengeteg időt lehet spórolni.

Telefonnal, ékszerekkel vagy kulcsokkal sétál át a szkenneren

További huszonnyolc százalék bevallotta, hogy úgy megy át a szkenneren, hogy még mindig viseli az ékszereit vagy szorongatja a telefonját.

Ez azt jelenti, hogy vissza kell térnie a kiindulópontra, és mindent elölről kell kezdenie.

Nem veszi ki az elektronikai eszközöket a kézipoggyászból

Egy másik baklövés, hogy a sorhoz közeledve sokan elfelejtik kivenni a laptopot, telefont vagy táblagépet a kézipoggyászból. Az utazók mintegy huszonhárom százaléka vallja be, hogy nem veszi ki őket, amikor felszólítják.

A személyzetnek a biztonság érdekében ellenőriznie kell a táskában lévő elektronikai eszközöket, mert egyes kütyük rejtett kockázatot jelenthetnek.

Egy volt légiutas-kísérő osztotta meg a tapasztalatait azzal kapcsolatban, hogy a repülőútra készülődve, illetve a terminálon vagy a fedélzeten milyen hibákba szoktunk leggyakrabban belefutni és hogyan kerülhető el a felesleges pénzkiadás. Néhány dolog elég meglepő lehet.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

 

járat | repülőtér | ok | lekésés | utazás

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom