Close
Lenyűgöző éttermekből lehet majd megcsodálni az egyiptomi piramisokat

Lenyűgöző éttermekből lehet majd megcsodálni az egyiptomi piramisokat

A Gízai piramisok a legismertebb turisztikai látványosságok közé tartoznak a világon. Az ókori egyiptomi fáraók örök életre építették őket, és most, 4500 évvel később megújulnak.

Mindezt azért, hogy az ország legnépszerűbb világörökségi helyszíne elérhetőbb legyen a turisták számára. A 17 millió eurós költségekkel járó felújítás középpontjában a Gízai-fennsík áll, ahol többek között az ikonikus Szfinx és három piramis található.

Az ambiciózus projekt részeként új látogatóközpontot húznak fel, környezetbarát elektromos buszokat használnak majd, és a történelemben először egy olyan étteremmel is gazdagodik a terület, amely a helyszínen üzemel.

Október végén már megnyílt a hagyományos sivatagi beduin táborokat idéző 9 Pyramids Lounge; a hatalmas komplexum rengeteg opciót kínál a vendégeknek, akik megválaszthatják, hogy a szabadban étkeznek-e a beduin stílusú párnákon, vagy baldachin alatt, ahol székek és asztalok állnak rendelkezésükre. A környezetébe valósággal beolvadó komplexum kizárólag természetes anyagból épült, hogy megmutassa a projekt elköteleződését a fenntartható turizmus iránt.

A legfőbb cél a terület történelmi hagyományai megőrzése mellett a szolgáltatások korszerűsítése, illetve, hogy lehetőséget biztosítsanak a vendégeknek a kétségkívül lenyűgöző környezet megcsodálására. Az északnyugati oldalon az egykori mérnöki irodából két fine dining éttermet, valamint egy kávézót alakítanak ki, melyek ebben az évben nyitnak meg.

A piramisokhoz kapcsolódó élményekből hosszú évek óta kivették a részüket az emléktárgyakat és tevetúrákat kínáló helyiek is, de mostantól az ókori világ megmaradt csodája nyugodtabb körülmények között tekinthető meg, mert az árusításokat sokkal szigorúbb feltételekhez kötik.

A 9 Pyramids Lounge egyike azoknak a projekteknek, amelyek az idegenforgalom fellendítése céljából indultak Kairóban és környékén, a Gízai-fennsík új létesítményei pedig az ország legfontosabb turisztikai látványosságainak fejlesztésére irányuló masszívabb erőfeszítések részei. Hamarosan megnyílik a világ legnagyobb régészeti múzeumának tekinthető Nagy Egyiptomi Múzeum is.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: EuroNews, fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Két évvel a járvány kitörése után bevezeti első korlátozásait ez a távoli ország
Az alacsony átoltottság miatt nem enyhítenek a korlátozásokon a szomszédban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom