Close
Lenyűgöző éttermekből lehet majd megcsodálni az egyiptomi piramisokat

Lenyűgöző éttermekből lehet majd megcsodálni az egyiptomi piramisokat

A Gízai piramisok a legismertebb turisztikai látványosságok közé tartoznak a világon. Az ókori egyiptomi fáraók örök életre építették őket, és most, 4500 évvel később megújulnak.

Mindezt azért, hogy az ország legnépszerűbb világörökségi helyszíne elérhetőbb legyen a turisták számára. A 17 millió eurós költségekkel járó felújítás középpontjában a Gízai-fennsík áll, ahol többek között az ikonikus Szfinx és három piramis található.

Az ambiciózus projekt részeként új látogatóközpontot húznak fel, környezetbarát elektromos buszokat használnak majd, és a történelemben először egy olyan étteremmel is gazdagodik a terület, amely a helyszínen üzemel.

Október végén már megnyílt a hagyományos sivatagi beduin táborokat idéző 9 Pyramids Lounge; a hatalmas komplexum rengeteg opciót kínál a vendégeknek, akik megválaszthatják, hogy a szabadban étkeznek-e a beduin stílusú párnákon, vagy baldachin alatt, ahol székek és asztalok állnak rendelkezésükre. A környezetébe valósággal beolvadó komplexum kizárólag természetes anyagból épült, hogy megmutassa a projekt elköteleződését a fenntartható turizmus iránt.

A legfőbb cél a terület történelmi hagyományai megőrzése mellett a szolgáltatások korszerűsítése, illetve, hogy lehetőséget biztosítsanak a vendégeknek a kétségkívül lenyűgöző környezet megcsodálására. Az északnyugati oldalon az egykori mérnöki irodából két fine dining éttermet, valamint egy kávézót alakítanak ki, melyek ebben az évben nyitnak meg.

A piramisokhoz kapcsolódó élményekből hosszú évek óta kivették a részüket az emléktárgyakat és tevetúrákat kínáló helyiek is, de mostantól az ókori világ megmaradt csodája nyugodtabb körülmények között tekinthető meg, mert az árusításokat sokkal szigorúbb feltételekhez kötik.

A 9 Pyramids Lounge egyike azoknak a projekteknek, amelyek az idegenforgalom fellendítése céljából indultak Kairóban és környékén, a Gízai-fennsík új létesítményei pedig az ország legfontosabb turisztikai látványosságainak fejlesztésére irányuló masszívabb erőfeszítések részei. Hamarosan megnyílik a világ legnagyobb régészeti múzeumának tekinthető Nagy Egyiptomi Múzeum is.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: EuroNews, fotók: Pixabay)

9 Pyramid Lounge | étterem | turizmus | fejlesztés | piramis

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram