Egy kitalált európai országon pörög az internet, már himnusza, légitársasága és kormánya is van

Az amerikaiak földrajzi tájékozatlanságán gúnyolódó mémmel indult Listenbourg, aztán a lavina nem állt meg.

Október végén egy Gaspardo nevű Twitter-felhasználó kitett egy manipulált térképpel egy tweetet, amiben azzal akart poénkodni, hogy az amerikaiak mennyire nincsenek otthon földrajzban és még ezt az országot sem ismerik.

“Biztos vagyok benne, hogy az amerikaiak nem is tudják a nevét ennek az országnak”

— írta a Spanyolországhoz és Portugáliához csatolt országra mutatva.

https://twitter.com/gaspardooo/status/1586787427737280513

Egy másik júzer azonnal válaszolt:

“Ki ne ismerné Listenbourgot?”

Ezzel pedig elindult a lavina. Máris jött rá egy következő poszt: Csodált meg Listenbourg szépségét!

https://twitter.com/LeVraiOmersi/status/1586979967094628353

Majd egy nappal később már történelmi dokumentumokkal létrejött az ország “hihetetlen történelme”, majd kialakult egész Listenbourg demográfiája:

Az ország 59 millió lakosú, 2022. október 31. óta tagja az EU-nak, az ENSZ-nek és a NATO-nak, uralkodója XV. Listen király, zászlaja is van, amin vörös és sárga alapon egy arany sas látható, valamint megjelent a nemzeti himnusza is.

Aztán persze az egészet meglovagolták különböző világmárkák, például a Waze hivatalos oldala is kiírta, hogy “Listenbourg, legalább már tudjuk, hogy juthatunk el oda!”, a 2024-es párizsi olimpia hivatalos oldala gratulált neki az EU-csatlakozáshoz, a Prime videó közölte, hogy hamarosan forgatnak az országban, Jean Lassalle volt francia elnökjelölt pedig arról posztolt, hogy részt vett a Listenbourgi Mezőgazdasági Fesztiválon:

“Köszönöm a tenyésztőknek, hogy ellátogathattam az ország egyik utolsó kézműves gyapjúkészítő műhelyébe.”

https://twitter.com/jeanlassalle/status/1587800445308706817

Listenbourgnak öt elképzelt tartománya van: Flußerde, Kusterde, Mitteland, Caséière és Adriàs, a Le Figaro pedig – amely egy teljes, fiktív útinaplót szentelt az országnak – közölte, hogy vonattal, autóval vagy repülővel lehet az országba eljutni. De óvatosságra intenek, mert a Listenboug INFO szerint nemrég volt egy halálos áldozatokkal járó vonatbaleset is, de azóta már helyreállt a vonatközlekedés.

https://twitter.com/infolistenbourg/status/1587065064799993858

A művészetkedvelők Listenbourg fantasztikus kulturális örökségét is megtekinthetik a Le Figaro szerint, például a “nagyszerű helyi művész, Heinrich Lester festőt a Listenbourg Művészeti Múzeumban.”

A Ryanair is beszállt a sztoriba, Twitteren közölték, hogy hamarosan új központot nyitnak Listenbourgban, mire azonnal létrejött a Listen Airlines, akik válaszoltak, hogy a Ryanair csak ne vegye el a munkájukat.

https://twitter.com/Ryanair/status/1588125530146095104

Létrejött természetesen az ország saját honlapja, ahol mind a 17 miniszter, valamint a miniszterelnök kilétére is fény derül, az ország elnökjelöltje pedig a lavinát elindító térképkészítő, Gaspard Hoelscher lett.

Ilyenkor imádjuk az internetet.

(Forrás: RTL)

listen airlines | listenbourg | kitalált ország | Európa | ország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom