Az Európa Liga-döntő miatt újra megnyitják az 1-es terminált is

A május 31-i UEFA Európa Liga döntő a csapatok és a szurkolók érkezése és távozása miatt a repülőtér és a fővárosi infrastruktúra történetének egyik legkomolyabb kihívást jelentő feladata.

A normál napi utasforgalom felett további húszezer ember érkezik különféle charter- és menetrend szerinti járatokkal, a Liszt Ferenc repülőtéren és környékén megnövekedett forgalomra és a szokásosnál hosszabb várakozási időre kell készülni.

Ez a Budapest Airport, a közreműködő cégek és hatóságok részéről rendkívüli koordinációt igénylő feladat, és a felkészülés már hónapok óta zajlik.

A Budapest Airport a hatóságokkal közösen teljes készültségben áll, és maximális létszámmal várja az eseményt, hogy az utasoknak zökkenőmentes utazási élményt biztosítson.

A csapatok és a dedikált charter-járatokon utazó szurkolók kizárólag a számukra kijelölt útvonalon fognak közlekedni a repülőtéren belül, ahová ez idő alatt más utas nem léphet be. A biztonság, valamint az esetleges nehézségek elkerülése érdekében a két döntős csapat charter-járatokon utazó szurkolói két különböző helyszínre érkeznek és innen is indulnak haza.

A Roma csapatának szurkolói a 2-es terminál egy dedikált területén jutnak majd ki a repülőtérről, míg a Sevilla szurkolói számára erre a két napra újranyitják az 1-es terminált.

A minél gördülékenyebb utaskiszolgálás érdekében a szurkolók kezelését önkéntesek is segítik ez alatt a két nap alatt a repülőtéren.

A Budapest Airport arra kéri az ezeken a napokon érkező vagy induló utasokat, hogy az alábbi szempontokat vegyék figyelembe:

  • Próbáljanak a járatuk indulása előtt legalább két és fél órával, vagy amennyiben légitársaságuk ezt javasolja, még korábban megérkezni a repülőtérre.
  • Figyeljék az esemény ideje alatt életbe lépő menetrend- és útvonalmódosításokat a BKK honlapján.
  • A turistabuszok a szokásostól eltérően a bejárattól 2 perc sétára található új, ideiglenesen megnyitott Terminál Parkoló busztermináljában állnak meg.
  • Az autóval vagy taxival érkezők számoljanak az esetleges útlezárásokkal és torlódásokkal, és a szokásosnál több időt szánjanak az utazásra. A taxikat a lehető legkorábban foglalják le.
  • A terminálokon kihelyezett információs monitorokon vagy a Budapest Airport honlapján ellenőrizzék, hogy a 2A vagy a 2B terminálon juthatnak át gyorsabban a biztonsági ellenőrzőponton a beszállókapukhoz, hiszen a sorban állási időt feltüntetik.
  • A feladott csomaggal induló utasok a gyorsabb poggyászfeladás érdekében ellenőrizzék az indulócsarnokokban elhelyezett monitorokon, hogy az önkiszolgáló poggyászfeladó automatákat tudják-e használni.
  • A megnövekedett utasforgalom miatt előfordulhat a menetrend szerinti járatok késése. Az aktuális információkról tájékozódjanak a Budapest Airport weboldalán vagy telefonos ügyfélszolgálatán (+36 1 296 7000), vagy a légitársaságok csatornáin.

Ha esetleg túl sok időd maradna a reptéren, ezek az ötletek hasznosak lehetnek.

(Forrás: Airportal, képek: Getty Images)

budapest airport | liszt ferenc repülőtér | európa liga

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom