A sarkköri Lofoten-szigetcsoporton szokatlanul enyhék a telek

Vadim Sherbakov ezúttal a távoli észak érintetlennek tűnő, nyugodt világába vezet el minket.

A következő videóban a Norvégiához tartozó Lofoten- és Senja-szigetek, valamint a skóciai Sky északi részei elevenednek meg előttünk. A szépségeiről, változatos élővilágáról híres Skye és Senja jellegzetes forgatási helyszínei lehetnének bármelyik fantasy- vagy történelmi filmnek, ami pedig a Lofoten-szigetcsoportot illeti: itt a sarkkörön túli fekvéséhez mérten nagyon enyhe téllel számolhatunk. Olyannyira, hogy ennél nagyobb pozitív hőmérsékleti anomáliát nem is tapasztalhatunk a Földön ezen a szélességi fokon.

Így ha majd egyszer újra beindul a világ, azok is bátran felkereshetik, akik az arktiszi világ szépségeit felfedeznék, de a dermesztő hideget inkább kihagynák.

Ez is érdekelhet:

Ott kezdődik ez a történet, ahol Európa szinte véget ér

Andalúzia meséjét nem elég csak egyszer elduruzsolni egy pohár Gonzales Byass mellett.

(Forrás: Getty Images, Vimeo)

arktisz | lofoten | senja | Nagy-Britannia | madebyvadim

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom