Close
Túlértékeltnek és túlárazottnak tartják a világ egyik legismertebb turisztikai attrakcióját

Túlértékeltnek és túlárazottnak tartják a világ egyik legismertebb turisztikai attrakcióját

Londonnak nincs túl jó híre, nagyon úgy tűnik.

Az Egyesült Királyságban több ezer turisztikai látványosság található a gyönyörű sziklaképződményektől kezdve a történelmi helyszínekig, viszont úgy tűnik, akad néhány, ami finoman szólva se nyűgözi le a turistákat.

A London Eye-t mindjárt az ország legtúlértékeltebb látványosságaként emlegetik – sőt, felkerült a világ tíz legtúlértékeltebb nevezetességének listájára is egy új elemzés alapján.

A nyilvános értékeléseket figyelembe vévő tanulmányból kiderül, hogy a London Eye óriáskerék, a Buckingham-palota és a Big Ben sem szerepelt túl jól. A Londonba érkezők többsége unatkozott itt, és arra a következtetésre jutottak, hogy ezek a látnivalók és maga a város is egyaránt túlértékeltek.

A turisták 13,8 százalék csalódottnak érezte magát London bejárása után, bár a London Eye-t a TripAdvisoron átlagban elég magasra, 4,5-re értékelték, holott a vélemények között találunk bőven negatív értékeléseket is.

Az Egyesült Államokból érkezett Jennifer azt írta: „Mielőtt megterveztem a londoni utam, úgy véltem, feltétlenül el kell mennem a London Eye-ra, mert kötelező elem. Szerintem nyugodtan kihagyható. Nincs rá különösebb panaszom, tiszta és hatékony, gyorsan lemegy a sor, de a nap végén ott vagyok, hogy rengeteg pénzt költöttem egy óriáskerékre.”

Lidiya szerint a London Eye unalmas és szürke, teljesen kiábrándító és bárcsak soha ne élte volna át ezt az élményt. Raman túlárazottnak tartja; úgy véli, nem éri meg  az a tizenöt-húsz perc, amit az óriáskeréken töltött. Akadtak persze olyanok is, akik élvezték. Néhányan fantasztikusnak nevezték a kilátást, ami Martin szerint még az eső ellenére is élvezhető volt. Lenyűgöző a panoráma és nagyon kedves, illetve segítőkész a személyzet – írja.

(Forrás: Daily Star, fotók: Unsplash)

London Eye | óriáskerék | látványosság | vélemény | attrakció

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram