Close
Ez a majdnem száz éves szénerőmű lett London egyik legmenőbb látványossága

Ez a majdnem száz éves szénerőmű lett London egyik legmenőbb látványossága

A londoni Battersea erőmű ikonikus épülete nyolcévnyi átalakítást követően éttermekkel, bárokkal és üzletekkel nyitotta meg kapuit, és közben az egykori vezérlőtermekbe is be lehet pillantani.

A Temze déli partján, a Vauxhall állomás és a Nine Elms lakónegyed közelében álló épület legrégebbi része 1929-ben épült, és az erőmű 54 éven keresztül szolgált, míg 1983-ban le nem állították.

Az üzletek között találjuk a Curated Works ajándékboltot, amely negyven helyi kisvállalkozás termékeit árulja, és az első szakaszban nyílik az Aesop, a Space NK, a Jo Malone London, az Uniqlo és a Mango butikja is, 2023-ban pedig további márkák csatlakoznak a kínálathoz.

Éttermek tekintetében szintén gazdag a kínálat, a Le Bab, a Where The Pancakes Are, a Poke House, a Clean Kitchen Club és a Paris Baguette étlapjáról már lehet válogatni, és jövőre nyílik meg az egykori fűtőházban az Arcade Food Hall.

A terület sétálóutcát is kapott, amelyet Electric Boulevard-nak neveztek el, az erőmű turbinacsarnokait aprólékosan restaurálták, hogy korábbi pompájukban tündököljenek, a kéményben pedig kilátót alakítanak ki, ahová lifttel lehet feljutni.

A következő hónapokban az art’otel szállodamárka első nagy-britanniai hotelje nyílik itt, amelynek éttermében Henrique Sa Pessoa séf fogásait lehet majd megkóstolni.

Ha átalakított erőműre gondolunk, talán ez a dán épület jut eszünkbe, de Anglia is tartogat még érdekes ipari örökségeket, melyek a helyüket keresik a 21. században.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images, Lift 109)

london | battersea erőmű | bevásárlóközpont

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram