Close
Pihe-puha bársony teszi otthonossá a György korabeli házban kialakított női klubot

Pihe-puha bársony teszi otthonossá a György korabeli házban kialakított női klubot

Az amerikai Chief nevű női tagsági klub egy százéves, György korabeli házban alakította ki első londoni kirendeltségét, amelynek hangulatos belső tereit a Thirdway dizájnstúdió tervezte.

A 2019-ben alapított Chiefnek ezen kívül New Yorkban, Chicagóban, Los Angelesben és San Franciscóban is vannak klubjai, ahol a felsővezetőként dolgozó nők építhetnek kapcsolatokat egymással és tanulhatnak iparági kollégáiktól.

A Thirdwayt arra kérték, hogy itt is tartsa szem előtt az amerikai klubok otthonos esztétikáját, és az épület egyedi építészeti megoldásait és elhelyezkedését is. A dizájnerek először is egy üvegezett folyosóval bővítették a helyet, amely összeköti a klubot a szomszédos, négyemeletes sorházzal, és helyet biztosít a klub kényelmi szolgáltatásainak.

A tagokat egy erdőt idéző, zöld szín által uralt recepció fogadja, amelynek pultja fából készült. A burkolatot a ház ívelt ablakaira emlékeztető mintázat díszíti, de visszaköszön benne a kandallók bordázata is.

A gazdag árnyalatok a klub többi helyiségében is megjelennek: a bárban például az italpultot fényes, smaragdzöld csempék borítják, és a boltív motívumát is tetten érhetjük a poharakat és borosüvegeit tároló polcokon.

A földszinten található, télikertet idéző nappalit sötét türkizzöld és mustársárga kanapék díszítik, és puffok, amelyeket ugyanazzal az anyaggal kárpitoztak, mint az 1990-es években a Piccadilly-metró üléseit. A télikertek-hatás érdekében a mennyezeten fehér rácsot helyeztek el, amelyről cserepes és futónövények lógnak.

A házban egy rendezvénytermet is találunk faburkolatú falakkal és piros bársony ülőalkalmatosságokkal.

Ha Londonba utazol, ezt a tíz hibát ne kövesd el, ha pedig Károly király koronázást is élőben néznéd, erre számíthatsz.

(Forrás: Dezeen, képek: Peter Ghobrial Photography/Dezeen)

london | nők | Chief | klub | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram