Close
Ez a 106 milliárd forintos ingatlan a világ legdrágább eladó otthona

Ez a 106 milliárd forintos ingatlan a világ legdrágább eladó otthona

A londoni kastély 1818-ban épült, negyven hálószobával és közel harmincezer négyzetméternyi lakóterülettel rendelkezik.

A londoni Regent’s Parkban található egy kétszázöt éves megakastély, amely büszkén viseli az Egyesült Királyság – és a világ – legdrágább otthonának címét.

A The Holme névre keresztelt tóparti rezidenciát nagyságrendileg 106 milliárd forintért lehet megvásárolni, így lekörözi a korábbi rekorder 2-8a Rutland Gate néven ismert Knightsbridge-i ingatlant is, amelyet 2020-ban 232 millió dollárért, vagyis körülbelül 82,5 milliárd forintért adtak el.

Szintén legyőzte a Central Power Tower tetején található 250 millió dolláros, azaz 89 milliárd forintos ingatlant is, amelyet korábban a világ legdrágább lakhelyeként tartottak számon.

A kétszintes birtok története egészen a 19. századig nyúlik vissza.

James Burton angol építész építtette, és fia, Decimus Burton tervezte 1818-ban. Az ingatlan négyhektáros telken fekszik és negyven hálószoba található benne. Teljes lakóterülete megközelíti a harmincezer négyzetmétert. Nyolc garázs, teniszpálya, könyvtár, szauna és egy nagy étkező is tartozik hozzá.

Nem csoda, hogy sokan a Regent’s Park Fehér Házaként emlegetik, ráadásul hátsó homlokzata kísértetiesen hasonlít a valódi White House-éhoz.

Az ingatlan körül parkosított kert van, dísztava minden évszakban lenyűgöző.

Úgy tudni, a birtok tulajdonosa immáron három évtizede a szaúdi királyi család.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty)

rezidencia | birtok | luxuslakás | london | ingatlan

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram