Close
Erre számíthat az, aki III. Károly koronázására utazik Londonba

Erre számíthat az, aki III. Károly koronázására utazik Londonba

Az esemény májusban lesz, azt pedig már most tudni, hogy lenyűgöző és felejthetetlen élménynek ígérkezik sok ember számára az Egyesült Királyságban és szerte a világon.

A koronázási ceremónia egy része exkluzívnak tűnik, csak kevés meghívott vehet rajta részt, de az egész eseményt élőben közvetítik majd a televízióban, hogy egy világ válhasson az ünnep részesévé. Az igazi koronázási élményben azonban kétségtelenül azoknak lesz leginkább részük, akik a nagy napon Londonban tartózkodnak majd és

minden pillanatban magukba szívhatják az egyszeri és megismételhetetlen a hangulatot.

Nem csoda, hogy sokan tervezik, hogy a koronázásra Londonba érkeznek.

III. Károly király koronázását 2023. május 6-án, szombaton tartják a Westminster apátságban, London központjában. Maga a ceremónia csupán egy eleme a teljes eseményfolyamnak, amelynek része például a Buckingham Palotából induló és oda visszaérkező felvonulás, amelyre a királyhoz az uralkodói család többi tagjai is csatlakoznak és melyet százezrek kísérnek majd.

Sajnos a tényleges ceremónián csak a királyi család tagjai, a világ vezetői, politikusok, képviselők és más meghívottak vehetnek részt, a széles nyilvánosság a televízióban és London utcáin, kivetítőkön követheti.

A koronázást követően a nap kulcsfontosságú pillanata az lesz, amikor az uralkodó először lép ki a Buckingham Palota erkélyére családja körében, hogy üdvözölhesse az összegyűlteket.

A koronázás napján koncertek is lesznek, hatalmas nyüzsgés várható.

A szálláshelyekért már most ádáz küzdelem zajlik, érdemes minél hamarabb lecsapni a még üres szobákra, különösen a központi helyeken. Az esemény ideje alatt Londonban tartózkodóknak pedig fel kell készülniük arra, hogy a közlekedés hektikus lesz a koronázás hétvégéjén, az árak pedig az egekbe szöknek.

(Forrás: luxurytravelmagazine.com, fotók: Getty)

III. Károly | london | koronázás | utazás | károly

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ebben a kávézóban ágyba hozzák a rendelésünket

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom