Zárójelbe teszi az időt Los Angeles új fine dining fellegvára

Hamarosan új high-end étterem nyílik Nyugat-Hollywoodban: az Anemone, amely a fine-dining étkeztetés mellett lenyűgöző élményt ígér, ahol a természet mulandó szépségét a folyamatosan változó dekoráció mutatja meg. A tervezőket a törékenységet és az idő múlását ünneplő japán Mono-no aware filozófia ihlette meg, így az Anemone arra ösztönzi a látogatóit, hogy mulandó műalkotásként élvezzenek minden pillanatot.

A Levi Lu Design tervezte Los Angeles legújabb – pontosabban leendő – csodáját: az Anemone fine dining éttermet, ahol már jóval az étkezés előtt magával ragad a látvány. A térben mindent úgy terveztek, hogy tükrözze a Mono-no aware filozófia alapján kidolgozott koncepciót:

a fény, a textúrák és a természeti elemek játéka összefonódik, és egy változó atmoszférát hoz létre, ahol semmi sem rögzített.

Az adott pillanat válik élménnyé, amelynek minden részlete – a nap folyamán változó fényviszonyok, a virágkompozíció vagy maga a teríték – egy-egy mulandó jelenet, és kiveszi a maga részét a törékeny egyensúly megteremtéséből.

 

Egyelőre az Anemone még nem érkezett meg az időbe, vagyis még nem adták át – utána viszont zárójelbe teszi majd időt, aki ide betér, újra kapcsolatba kerülhet a múló dolgok egyszerű szépségével.

Azt nem tudjuk, mennyi lesz egy degusztációs menü a magasétkezés Los Angeles-i fellegvárában, mindenesetre Londonban már vannak fine dining éttermek, ahol előre kell fizetni már a foglaláshoz is, így próbálják ugyanis megszűrni a több helyre foglaló, majd az utolsó pillanatban döntő vendégeket, és a fogyasztani nem, csak posztolni óhajtó influenszereket.

(Forrás: Anemone, fotó, videó: Levi Lu)

Anemone | los angeles | étterem

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés