Zárójelbe teszi az időt Los Angeles új fine dining fellegvára

Hamarosan új high-end étterem nyílik Nyugat-Hollywoodban: az Anemone, amely a fine-dining étkeztetés mellett lenyűgöző élményt ígér, ahol a természet mulandó szépségét a folyamatosan változó dekoráció mutatja meg. A tervezőket a törékenységet és az idő múlását ünneplő japán Mono-no aware filozófia ihlette meg, így az Anemone arra ösztönzi a látogatóit, hogy mulandó műalkotásként élvezzenek minden pillanatot.

A Levi Lu Design tervezte Los Angeles legújabb – pontosabban leendő – csodáját: az Anemone fine dining éttermet, ahol már jóval az étkezés előtt magával ragad a látvány. A térben mindent úgy terveztek, hogy tükrözze a Mono-no aware filozófia alapján kidolgozott koncepciót:

a fény, a textúrák és a természeti elemek játéka összefonódik, és egy változó atmoszférát hoz létre, ahol semmi sem rögzített.

Az adott pillanat válik élménnyé, amelynek minden részlete – a nap folyamán változó fényviszonyok, a virágkompozíció vagy maga a teríték – egy-egy mulandó jelenet, és kiveszi a maga részét a törékeny egyensúly megteremtéséből.

 

Egyelőre az Anemone még nem érkezett meg az időbe, vagyis még nem adták át – utána viszont zárójelbe teszi majd időt, aki ide betér, újra kapcsolatba kerülhet a múló dolgok egyszerű szépségével.

Azt nem tudjuk, mennyi lesz egy degusztációs menü a magasétkezés Los Angeles-i fellegvárában, mindenesetre Londonban már vannak fine dining éttermek, ahol előre kell fizetni már a foglaláshoz is, így próbálják ugyanis megszűrni a több helyre foglaló, majd az utolsó pillanatban döntő vendégeket, és a fogyasztani nem, csak posztolni óhajtó influenszereket.

(Forrás: Anemone, fotó, videó: Levi Lu)

los angeles | Anemone | étterem

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom