Close
Egy napra hatalmas csúszdaparkká vált a Louvre kertje

Egy napra hatalmas csúszdaparkká vált a Louvre kertje

A Los Angeles-i székhelyű PlayLab stúdió hatalmas, kanyargós, sárga csúszdás játszóteret alakított ki a Louvre Múzeumban a Louis Vuitton 2023 tavaszi-nyári férfi ruhakollekciójának bemutatójára a párizsi divathéten.

A PlayLab egy nagyméretű, élénksárga, csúszdára hasonlító játékpályát épített, melynek kanyargós útjai az ikonikus múzeum falai előtt haladtak el. A Louis Vuitton így kívánta szimbolizálni

a képzelet evolúciós útját, azt, ahogy a gyermeki fantázia életre kel.

A sárga csúszda mellett óriási, LV logóval ellátott piros léggömböket is elhelyeztek a múzeum macskaköves udvarán.

A kollekcióban bőr papírrepülőkkel díszített öltönyök, játékautó-formájú táskák, origami-stílusú papírkalapok jelenítik meg a gyermekkort. Ehhez társították a francia domborművekről ismert motívumokat, hogy

a divatbemutató helyszíneként szolgáló Louvre belső tereihez is kapcsolódjanak a darabok.

A Louis Vuitton a modernitás mellett nagy figyelmet szentel örökségének megőrzésére és annak 21. századba emelésére is – ezért gyakran gondolnak újra ikonikus darabokat. Ez történt a legendás Secrétairee Bureau-val is, hogy aztán megszülethessen a Party Trunk, amely a 19. századi poggyász elemeit egy luxusbárral társította.

(Forrás: Dezeen, fotók: Louis Vuitton)

louvre | luxusmárka | louis vuitton

FOLYTASD EZZEL

Letisztultság, kifinomultság, elegancia és időtlenség jelenik meg a Jean Paul Gaultier új kollekciójában

Februárban új koncepcióval érkezik a Budapest Central European Fashion Week

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram