Close
Ilyen Louis Vuitton öröksége a modern korban

Ilyen Louis Vuitton öröksége a modern korban

A Louis Vuitton egy olyan divatház, amely gazdag örökséggel rendelkezik, ezt azonban varázslatosan ötvözi a modern kor technológiájával és elvárásaival.

Alapvetően nem a poggyászról, hanem az innovációról szól” –  mondta Michael Burke, a Louis Vuitton elnöke, vezérigazgatója.

2021-ben a Louis Vuitton újraalkotta legendás Secrétaire Bureau-ját, melynek eredeti változata 1929-ben készült Leopold Stokowski karmester számára. A márka több mint egy évszázada gyártja az első iterációkkal megegyező poggyászokat, 1986 óta pedig a híres, monogrammal ellátott, George Vuitton által tervezett és szerzői jogvédelem alatt álló vászonnal készülnek.

A monogrammos változat első darabját Johannes Vermeer, A tejet öntő nő című festmény szállítására készítették.

A megújult Secrétairee Bureau 2.0 az ikonikus kiegészítőt a modern korba katapultálja. A márkára jellemző időtlenséghez a legmagasabb szintű kivitelezési színvonalat és a határokat áttörő tervezési koncepciókat társították.

Így született meg a Party Trunk, amely a 19. századi poggyász elemeit egy luxusbárral társította.

A Louis Vuitton múltban gyökerező és kivételes kézműves örökségét a tavaly megjelent, a Louis Vuitton Manufactures című könyv részletezi. Ennek a világnak a titkos központja Párizs külvárosában található. Asnières a márka legelső műhelye volt,

ma is egyedi, testre szabott megrendeléseket készítenek a poggyászok mellett a divatház számos védjegyévé vált darabjára.

A luxus dizájn és minőség terén a Capucines is kiemelkedő. A márka örökségét is magában hordozza, hiszen

az első párizsi Louis Vuitton üzlet és műhely címét viseli a nevében.

A hely a rue Neuve-des-Capucines 4. szám alatt állt.

A táska ugyanakkor meghatározza milyen a nő a Louis Vuitton elképzelése szerint: elegáns, kifinomult, de meglehetősen összetett. A Capusinces kétszázötven elemből áll, amelyeket a divatház legtapasztaltabb és legprecízebb kézművesei állítottak össze.

(Forrás: Haute Living, fotók: Louis Vuitton)

táska | kézműves | márka | luxusmárka | kiegészítő

FOLYTASD EZZEL

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram