Felelős hedonizmus és fenntartható luxus a Balaton partján - LUA Resort

A haladó hedonisták tudják, hogy a luxus nem tesz egyenlőségjelet a pazarlás és a legmagasabb színvonal közé, hanem az életélvezet egy olyan szintjét jelzi, melyben a legminőségibb jóllét megélése egyesül a fenntarthatósággal. Ezt a felelős luxust és hedonizmust kínálja az életet legnagyobb kanállal fogyasztóknak a Balaton partján megnyílt LUA, méghozzá Magyarországon teljesen páratlan koncepcióval.

Balaton, ahogyan még nem élhetted át

Képzeljük el, hogy a városi élet pörgéséből kiszakadva a Balaton naplementében úszó végtelenjén hajózunk a párunkkal! Képzeljük el, ahogy a szelíd hullámokat átszelve kikötünk egy varázslatos kikötőben, majd egy minden feszültséget kilazító jacuzzizás után kiülünk egy egészen lélegzetelállító, vízen lebegő teraszra, ahol két flőte hűs champagne-nyal koccintva a tihanyi panorámával együtt magunkba szívjuk a szép élet kompromisszummentes szépségét és teljességét! Vonzó kép, igaz? A LUA megálmodói szerint is az, akik ezt a szavakkal nehezen összefoglalható, lélekemelő luxust megteremtették Balatonfüred párját ritkítóan szép környezetében.

Jólét és jóllét felnőtteknek

A tudatosság és luxus metszéspontja nem egyszerű halmaz, de a LUA abszolút ráérzett, milyen a lelkiismeretfurdalás nélküli magasélet. A balatonfüredi öbölben épült, hetvennyolc szobás szálloda már esztétikájában is azonnal mutatja azt az ars poeticát, mely az egész intézményre jellemző: letisztultság, luxus és minőség, mindez fenntartható módon és kifejezetten felnőttekre szabva.

„Ez az öbölrész nekem mindig a Comói-tavat juttatja eszembe. Kevés helyen lehet Magyarországon élvezni azt a mediterrán luxust, amit a LUA-ban kínálunk, pedig igény láthatóan van rá – mondja Csándli Balázs szállodaigazgató, miközben a One Eleven kifejezetten a LUA számára pörkölt specialty kávékülönlegességét kortyoljuk. – Ilyen méretben, struktúrával, korosztállyal és profilszolgáltatással még nem nyitott itthon felnőttbarát hotel. Míg a legtöbb adults-only szállodában tizenkét évnél húzzák meg a korhatárt, a LUA-ban tizennégy évnél indítottunk. Sokan félreértik, de felnőttbarátnak lenni nem azt jelenti, hogy ne szeretnénk a gyerekeket. Hanem azt a magunkra figyelést és énidőt, amit a párok színtisztán a saját feltöltődésükre szánhatnak ahelyett, hogy a saját vagy mások gyerekeire figyelnének.”

A feltöltő programoknak pedig még a fantáziánk sem szab határt. Kültéri és beltéri élménymedencék olyan balatoni kilátással, hogy bennakad a szó, spa- és wellness-szolgáltatások egészen elképesztő armadája a különböző szauna- és gőzszobáktól kezdve a legnemesebb alapanyagokat használó, világszínvonalú Omorovicza luxuskozmetikai termékekkel történő kezelésekig, amelyeket Magyarországon a LUA-n kívül csak egyetlen budapesti szállodában élvezhetünk.

„Napozóstég távol a parttól, direkt tihanyi panoráma, champagne-terasz, a poharunkban pezsgő napfény. Hamarosan nyíló rooftop bár, NOON Bar signature koktélokkal, vízen lebegő Sun Lounge & Champagne terasz füstös és egyedi italkreációkkal, privát hajóvacsorák, champagne és kaviár, feszengésmentes luxus.”

A szolgáltatások horizontja még Tihanyon is túlnyúlik, de vajon hogy tud mindez a hedonizmus fenntartható és környezettudatos maradni?

Michelin-csillag és farm-to-table

„Érdekes kettősség a fenntarthatóság és a luxus kombinációja, mert valóban, a luxus általánosságban sok minden, de nem fenntartható. A 2020-as években azonban látható az a bizonyos műveltséggel és vagyoni státusszal rendelkező réteg, akik számára a luxus nem jár lemondásokkal, ugyanakkor nem is pazarló. A LUA őket célozza meg. A fenntartható luxus és felelős hedonizmus a gasztronómiánkban is megjelenik; a konyhán a Tatai Platán étterem zseniális séfjével, Pesti Istvánnal dolgozunk együtt.

Ő korábban Michelin-csillagot szerzett egy éttermével, ő a főkonzultáns, és számára is elsődleges szempont az étlapösszeállításban a környezettudatosság. Ahol csak tudunk, helyi alapanyagokat használunk, valamint az ételpazarlás ellen is küzdünk. Ez azt jelenti például, hogy csak annyi ételt készítünk, amennyit a vendégeink valóban el is fogyasztanak, és nem többet; megkérjük a vendégeinket, hogy már a reggeli során döntsenek a vacsoráról, így tudatosan nem halmozunk fel kidobandó ételfelesleget.”

Az életigenlés új szintje

A friss, hazai, bőséges és egészséges kínálatban könnyeden nagyvilági kínálat és fine dining éttermi színvonal várja a vendégeket, mindez farm-to-table koncepcióban. Az alapanyagok mellett a kiváló borlaphoz szintén nem kellett messze menni: helyi balatoni és elsősorban füredi borok közül szemezgethetünk a sommelier-vel, valamint a nemzetközi champagne-vonal is nagyon erős. A LUA-ban a borkínálat is gondosan válogatott és a párját ritkítja: a pincészetek kis tételeit kóstolhatjuk, melyeket biztosan nem találunk meg a nagy borkereskedők polcain.

A dizájnban szintén az alkumentes kifinomultság vezette a tervezők vonalzóját: a szállodában elegánsan jelennek meg a Balaton színei, a fekete kontúrok közt a tó pasztelljei vagy épp őszi nádasai egyaránt visszaköszönnek, a fapanelek a természetességet erősítik, a Red Dot-díjas, olasz dizájnbútorok pedig a finom elegancia és letisztultság mellett a kényelmet és a praktikumot is éltetik.

Luxurious, Unconventional, Adult

A LUA mozaikszavában egyesül a szálloda ars poeticája és ezáltal mindaz, amitől ez az ötcsillagos egység valami egészen új szintet jelöl ki nem csupán a Balaton-parti, de általában a hazai szállodaszektorban. Ismerős az az érzés, amikor nem tudod, pontosan mi hiányzik, és csak akkor ébredsz rá, mennyire vágytál valamire, mikor már ott van előtted? A LUA szerintünk pontosan ilyen:

egy elképesztően hiánypótló koncepció valósággá válása, ami már a szálloda fogalmát bőven meghaladva valami olyasmit kínál, amire talán a feltöltődés és minőségi énidő szavak is kevesek.

A LUA egy életérzés, ahogy a legszélesebb horizontú életet élni kéne. Ez a gyönyörűség és emelkedettség pedig már nagyon kellett a Balatonnak és a lelkünknek egyaránt.

(Fotó: Balogh Kata, Pintér Árpád)

nagy sztori | wellness | lua resort | balatonfüred | szálloda

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom