Mielőtt elindulsz a reptérre, mindenképp ellenőrizd, hogy nem törölték-e a járatodat

Ebben a hónapban másodszor jelentett be sztrájkot a Lufthansa földi személyzete.

A munkabeszüntetés a frankfurti repülőtéren hétfőn este nyolc órakor kezdődött, Münchenben, Berlinben, Düsseldorfban, Hamburgban, a köln-bonni reptéren illetve Stuttgartban pedig kedden hajnali négy órától állnak le a repülők.

A közlekedés várhatóan szerdán hét óra tíz perckor indul újra, bár a fennakadások valószínűleg még egy ideig ezután is folytatódnak.

A légitársaság azt tanácsolja az utasoknak, hogy mielőtt elindulnának a repülőtérre, ellenőrizzék az aktuális menetrendet, hogy tényleg elindul-e a gépük. A Lufthansa ugyanakkor e-mailben illetve az alkalmazásban is értesíti azokat, akiket érintenek a járattörlések. A késésekről és járattörlésekről további információk a Lufthansa honlapján találhatók.

A sztrájk miatt törölt járatokra szóló jegyek ugyanitt, illetve az alkalmazásban és az ügyfélközponton keresztül átfoglalhatók, személyes ügyintézésre egyelőre sajnos nincs lehetőség. A belföldi útvonalak utasai vonatutalványt is kaphatnak, de mindenki teljes visszatérítésre jogosult, ha törölték a gépét.

A cég ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy csalók a nevében hamis WhatsApp-számon igyekeznek elérni az ügyfeleket, miközben a légitársaságnak egyáltalán nincs WhatsApp-fiókja.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

 

Németország | törlés | légitársaság | járattörlés | sztrájk

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram