Close
Santiago de Compostela mellett ez Galicia egyik legérdekesebb látnivalója

Santiago de Compostela mellett ez Galicia egyik legérdekesebb látnivalója

Lugo városa ritkaságszámba menő római örökséget tartogat.

A legtöbb, még ma is álló római fal esetében azt látjuk, hogy valójában csak az alapjuk ókori, amelyet későbbi uralkodók egészítették ki. A galiciai Lugo városa azonban, melyen a Camino egyik útvonala is áthalad, a ritka kivételek közé tartozik, és még mindig őrzi az impozáns római örökséget. Történelmi központját két kilométer hosszan veszi körül a műemlék, amely 2000 óta a Világörökség része.

A fal azért épült 263 és 276 között, a Római Birodalom három részre szakadásának idején, hogy megvédje az akkor Lucus Augusti néven ismert várost a germán hódítóktól és a helyi törzsektől.

A lebontott épületekből származó kőből és kaviccsal kevert földből készült védmű, melynek szélessége 4,2 méter, magassága 8 és 12 méter között van,

eredetileg egy nagyobb erődítményegyüttes részét képezte, és város nagy részét körülkerítette.

Eredetileg öt kapu volt rajta, de a 19. század közepén újabb öttel bővítették, hogy ki tudja szolgálni a város bővülő lakosságát. A legjobb állapotban fennmaradt bejárat a Porta Falsa és a Porta Miña.

A falak mentén több torony is helyet kapott, egymástól különböző távolságban. Ezek közül negyvenkilencet ma is kifogástalan állapotban találunk, további harminckilenc pedig részben maradt fenn.

Ha összevetnéd a turisták körében most népszerű városok mai képét az ókoriakkal, ezeket a virtuális túrákat neked találták ki. Ha pedig felfedeznéd Galiciát, érdemes kerékpárra pattannod.

(Forrás: The Travel, képek: Pixabay, Wikimedia Commons, Getty Images)

galicia | spanyolország | ókori róma | római | városfal

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Az év légitársaságának választották a Wizz Air-t

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom