Close
Lugosi Lugo László kiállításán megtudhatjuk, hogyan változtak Budapest arcképei

Lugosi Lugo László kiállításán megtudhatjuk, hogyan változtak Budapest arcképei

Budapest arcképeinek mai változásáról nyílik kiállítás az ország legnagyobb fotográfiai eseményéhez, a Budapest Fotófesztiválhoz kapcsolódva.

A március elején David Lynch nyitókiállításával megkezdődött fesztivál a kortárs és a klasszikus magyar és nemzetközi fotográfia értékeit mutatja be több helyszínen, egészen április 20-ig. Lugosi Lugo László: Huszonnégy óra c. kiállítása a Fugában látható március 13. és április 1. között. A tárlat megnyitóját 13-án, szerdán 18 órától tartják az ötödik kerületi Petőfi Sándor utcában.

“A fénykép az agyban születik. A fénykép fejben születik meg. Fényképei már élnek lelki szemei előtt az exponálás pillanatában. Látja őket mielőtt megnyomja az exponáló zsinórt. Az először látott helyszíneken is. A tér és a történelem lenyomatai. A XIX. század szellemiségével keveri a XXI. század eszközeit. Hogy megörökítse a történelmet, az időt, a pillanatot, a kompozíciót. A fényképezés játék a jövő terveivel. A fényképezés játék az idővel” – olvasható az esemény leírásában a művész filozófiájáról.

Lugosi Lugo László a Hórusz Archívum alapítójaként fotónaplóban dokumentálta a művészvilágot. A nyolcvanas években főként az épitészeti és műtárgyfényképezés területén alkotott, illetve számos portréfelvételt készített kortársairól.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Budapestphotofestival.hu)

Close