Close
A luxus is kivenne egy szobát ebben a mexikói hotelben

A luxus is kivenne egy szobát ebben a mexikói hotelben

Az óceán, a homok és a sziklák békéje találkozik a Nobu Hotelben. Vágyódó sóhajok abszolút megengedettek.

A high-end hotellánc legújabb versenyzője Cabo San Lucasban épült a Kaliforniai-félszigetnél, a Csendes-óceán partján. A lánc, amelyet Nobojuki Macuhisa séf és a színészlegenda Robert de Niro alapított, ezzel a hotellel nyitja meg első szállodáját Mexikóban, a magaséletre vágyók legnagyobb örömére.

A Nobu Hotel kétszáz szobával várja vendégeit, valamint medencékkel, spákkal és számos étteremmel, melyek legfőképp halakat, friss, organikus és helyi különlegességeket kínálnak. Az épületet a kaliforniai WATG stúdió tervezte, a belsőépítészetért pedig a szintén kaliforniai Studio PCH felelt.

A tervezés azért is nagyon ügyes, mert a háromszög alapú, óceánparti szállodát úgy tervezték, hogy blokkolja az erős északnyugati szeleket, figyelve arra, hogy közben mégis térdremegtetős látvány táruljon a szemünk elé. A hotelt leginkább a letisztultság, finom, egyszerű vonalvezetés, neutrális árnyalatok és földszínek jellemzik.

A szállodáról azt írják, hogy ez a legelső olyan Nobu Hotel, amelyben keverednek a mexikói és a japán építészeti stílusok és kulturális elemek.

„A dizájn origója a Nobu brand modernitásából és luxusszínvonalából indul: kivételesen minőségi konyha, innováció és kreativitás, mely láthatatlanul összeér a helyi mexikói hagyományokkal.”

A szálló vendégei kivételesen szép naplementéket láthatnak a kifejezetten erre kialakított kőpihenőkön – amelyek egyúttal a tűz és víz találkozását is hivatottak szimbolizálni –, és ha elég szerencsések, akkor akár parthoz közel úszkáló bálnákat is láthatnak.

A japán hatást nem nehéz látni az enteriőrök részleteiben, de ugyanúgy a kertben is elcsíphetjük a keleti elemeket. Egészében véve pedig egy olyan pihentető és exkluzív hely a vendégek jutalma, hogy mi pár hónapig nem is adnánk vissza a szobakulcsot.

Ez is érdekelhet:

robert de niro | csendes-óceán | nobu | kalifornia | építészet

FOLYTASD EZZEL

Soha szebb nyaralót nem láttunk még CLT-panelből mint ez az új-zélandi kabin

Ezt harmadjára olvasva sem hiszed el: soha nem látott rekordot léptek át Budapesten a lakások négyzetméterárai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram