Close
Ez a mexikói butikhotel tökéletes példa arra, miért ne ítéljünk elsőre

Ez a mexikói butikhotel tökéletes példa arra, miért ne ítéljünk elsőre

Acapulco kívánatos strandjáról, szemrevaló öbléről és a laza hangulatáról csupa szépet lehetett olvasni régebben, mostanában viszont ilyen-olyan okok (például rossz közbiztonság) miatt nem az a környék számít Mexikó legnépszerűbbjének. Van viszont egy alig-alig ismert kis halászfalu a Csendes-óceán és a Sierra Madre-hegység lejtői között, amely egy egészen csodás butikhotelt rejteget.

Ez a mindössze tízszobás, de igen dizájnos kis szálloda Tronconesben található. Szezonalitásra odafigyelő és a régió ízeire épülő szabadtéri étterme, hangulatos bárja és végtelenített medencéje van a Lo Serenónak.

A tervezők szándéka szerint kívülről – és néha kicsit belülről is – egy letisztult, meglehetősen egyszerű hotelnek tűnik, amely kortárs enteriőrt és fejedelmi körülményeket rejteget a falai mögött.

A tulajdonos felkérésére az ismert mexikóvárosi építész, Jorge Gonzalez Parcero kicsit finomította modernista gondolkodását, mely egyébként a régió hagyományos vonalát követő nádtetős épületekhez képest abszolút ellentétes stílust képvisel.

A végeredmény egy olyan épület lett, amelyben az intimitás, a privát szféra és a természethez való közelség dominál, miközben megtartotta a vidékre jellemző jegyeket és egyben harmonizál a kortárs művészet világával is – a befejezetlen falak például abszolút ide sorolhatóak.

Az enteriőr főként Guadalajara régiójából érkező és a környékről származó kézműves mesteremberek munkáinak legjavából áll össze, és a már említett helyi hagyományokra épül (ilyenek például a kézzel szőtt dekorációs elemek, vagy a fából készült tolóajtó).

Azt nem állítjuk, hogy a butikhotel észrevétlenül bújik meg a fák között, de valóban mintha eggyé válna a természettel. Valamennyi szobájához saját terasz tartozik, ahonnan elképesztő panorámában lehet része a vendégnek, aki a Csendes-óceán hullámainak látványára gondolkodhat el az élet nagy dolgain.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom