Close
Ez a mexikói butikhotel tökéletes példa arra, miért ne ítéljünk elsőre

Ez a mexikói butikhotel tökéletes példa arra, miért ne ítéljünk elsőre

Acapulco kívánatos strandjáról, szemrevaló öbléről és a laza hangulatáról csupa szépet lehetett olvasni régebben, mostanában viszont ilyen-olyan okok (például rossz közbiztonság) miatt nem az a környék számít Mexikó legnépszerűbbjének. Van viszont egy alig-alig ismert kis halászfalu a Csendes-óceán és a Sierra Madre-hegység lejtői között, amely egy egészen csodás butikhotelt rejteget.

Ez a mindössze tízszobás, de igen dizájnos kis szálloda Tronconesben található. Szezonalitásra odafigyelő és a régió ízeire épülő szabadtéri étterme, hangulatos bárja és végtelenített medencéje van a Lo Serenónak.

A tervezők szándéka szerint kívülről – és néha kicsit belülről is – egy letisztult, meglehetősen egyszerű hotelnek tűnik, amely kortárs enteriőrt és fejedelmi körülményeket rejteget a falai mögött.

A tulajdonos felkérésére az ismert mexikóvárosi építész, Jorge Gonzalez Parcero kicsit finomította modernista gondolkodását, mely egyébként a régió hagyományos vonalát követő nádtetős épületekhez képest abszolút ellentétes stílust képvisel.

A végeredmény egy olyan épület lett, amelyben az intimitás, a privát szféra és a természethez való közelség dominál, miközben megtartotta a vidékre jellemző jegyeket és egyben harmonizál a kortárs művészet világával is – a befejezetlen falak például abszolút ide sorolhatóak.

Az enteriőr főként Guadalajara régiójából érkező és a környékről származó kézműves mesteremberek munkáinak legjavából áll össze, és a már említett helyi hagyományokra épül (ilyenek például a kézzel szőtt dekorációs elemek, vagy a fából készült tolóajtó).

Azt nem állítjuk, hogy a butikhotel észrevétlenül bújik meg a fák között, de valóban mintha eggyé válna a természettel. Valamennyi szobájához saját terasz tartozik, ahonnan elképesztő panorámában lehet része a vendégnek, aki a Csendes-óceán hullámainak látványára gondolkodhat el az élet nagy dolgain.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

hotel | butikhotel | acapulco | dizájn | sierra madre

FOLYTASD EZZEL

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Így néz ki Jennifer Lopez 15 milliárd forintos villája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram