Close
Ez a mexikói butikhotel tökéletes példa arra, miért ne ítéljünk elsőre

Ez a mexikói butikhotel tökéletes példa arra, miért ne ítéljünk elsőre

Acapulco kívánatos strandjáról, szemrevaló öbléről és a laza hangulatáról csupa szépet lehetett olvasni régebben, mostanában viszont ilyen-olyan okok (például rossz közbiztonság) miatt nem az a környék számít Mexikó legnépszerűbbjének. Van viszont egy alig-alig ismert kis halászfalu a Csendes-óceán és a Sierra Madre-hegység lejtői között, amely egy egészen csodás butikhotelt rejteget.

Ez a mindössze tízszobás, de igen dizájnos kis szálloda Tronconesben található. Szezonalitásra odafigyelő és a régió ízeire épülő szabadtéri étterme, hangulatos bárja és végtelenített medencéje van a Lo Serenónak.

A tervezők szándéka szerint kívülről – és néha kicsit belülről is – egy letisztult, meglehetősen egyszerű hotelnek tűnik, amely kortárs enteriőrt és fejedelmi körülményeket rejteget a falai mögött.

A tulajdonos felkérésére az ismert mexikóvárosi építész, Jorge Gonzalez Parcero kicsit finomította modernista gondolkodását, mely egyébként a régió hagyományos vonalát követő nádtetős épületekhez képest abszolút ellentétes stílust képvisel.

A végeredmény egy olyan épület lett, amelyben az intimitás, a privát szféra és a természethez való közelség dominál, miközben megtartotta a vidékre jellemző jegyeket és egyben harmonizál a kortárs művészet világával is – a befejezetlen falak például abszolút ide sorolhatóak.

Az enteriőr főként Guadalajara régiójából érkező és a környékről származó kézműves mesteremberek munkáinak legjavából áll össze, és a már említett helyi hagyományokra épül (ilyenek például a kézzel szőtt dekorációs elemek, vagy a fából készült tolóajtó).

Azt nem állítjuk, hogy a butikhotel észrevétlenül bújik meg a fák között, de valóban mintha eggyé válna a természettel. Valamennyi szobájához saját terasz tartozik, ahonnan elképesztő panorámában lehet része a vendégnek, aki a Csendes-óceán hullámainak látványára gondolkodhat el az élet nagy dolgain.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Az egyszerűség valóban gyönyörködtet ebben az étteremben
Nosztalgikus hangulat árad ebből a varázslatos szállodából
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom