Close
Ebben a mexikói betonházban egy szín és a masszivitás dominál

Ebben a mexikói betonházban egy szín és a masszivitás dominál

Reneszánszát éli a brutalista stílus a világszerte egyre népszerűbb minimalista betonházaknak köszönhetően. Mutatunk is egy egészen különleges otthont a mexikói Monterreyből.

Ez a monolit mestermű a Sierra Madre-hegység lábánál nőtt ki a földből a városhatár közelében.

Első ránézésre elég masszívnak tűnik, és egy laikus is megmondja róla, hogy a főként beton-, acél- és üvegelemekből felépített, háromemeletes és 651 négyzetméteres erőd szélsőségesre forduló időjárási viszonyok esetén is biztos védelmet nyújt.

Nem gondolták túl az enteriőrjét: a földszinten egyaránt tágasnak mondható nappalit, konyhát és étkezőt rendeztek be, de a szürke falak és a hatalmas méretek miatt inkább tűnik ridegnek, mint otthonosnak. Éppen ezért egy belső kerttel igyekeztek némi színt hozni a visszafogott betonkörnyezetbe.

Ez a közel kétszáz négyzetméteres közösségi tér talán a ház legjobb része.

A kilátás egészen biztosan sok mindenért kárpótol: a méretes ablakokból tisztán kivehetőek a szomszédos hegyek vonulatai, a fedett teraszról pedig a Huajuco-kanyonban lehet gyönyörködni.

Az emeleten három hálószoba (külön fürdővel és terasszal, sőt, szabadtéri fürdési lehetőséggel) szállásolja el a lakókat és a vendégeket, míg a legalsó szint a szórakozásé: játékteremben és házimoziban tölthetjük el az estét, ha az időjárás átírja a szabadtéri programtervet.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Roland Halbe, Mexicosir.com)

Close