Close
Ebben a mexikói betonházban egy szín és a masszivitás dominál

Ebben a mexikói betonházban egy szín és a masszivitás dominál

Reneszánszát éli a brutalista stílus a világszerte egyre népszerűbb minimalista betonházaknak köszönhetően. Mutatunk is egy egészen különleges otthont a mexikói Monterreyből.

Ez a monolit mestermű a Sierra Madre-hegység lábánál nőtt ki a földből a városhatár közelében.

Első ránézésre elég masszívnak tűnik, és egy laikus is megmondja róla, hogy a főként beton-, acél- és üvegelemekből felépített, háromemeletes és 651 négyzetméteres erőd szélsőségesre forduló időjárási viszonyok esetén is biztos védelmet nyújt.

Nem gondolták túl az enteriőrjét: a földszinten egyaránt tágasnak mondható nappalit, konyhát és étkezőt rendeztek be, de a szürke falak és a hatalmas méretek miatt inkább tűnik ridegnek, mint otthonosnak. Éppen ezért egy belső kerttel igyekeztek némi színt hozni a visszafogott betonkörnyezetbe.

Ez a közel kétszáz négyzetméteres közösségi tér talán a ház legjobb része.

A kilátás egészen biztosan sok mindenért kárpótol: a méretes ablakokból tisztán kivehetőek a szomszédos hegyek vonulatai, a fedett teraszról pedig a Huajuco-kanyonban lehet gyönyörködni.

Az emeleten három hálószoba (külön fürdővel és terasszal, sőt, szabadtéri fürdési lehetőséggel) szállásolja el a lakókat és a vendégeket, míg a legalsó szint a szórakozásé: játékteremben és házimoziban tölthetjük el az estét, ha az időjárás átírja a szabadtéri programtervet.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Roland Halbe, Mexicosir.com)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom