Close
Mexikó és a színek párosítása az egyik legjobb, ami az ősszel történhet

Mexikó és a színek párosítása az egyik legjobb, ami az ősszel történhet

Minden benne van Oaxacában, amiért imádni lehet a latin-amerikai országot.

Mexikó dél-nyugati partjainál találjuk ezt a fantasztikust várost, melyet az óceánparti hullámok is simogatnak. A gazdag történelmi múlttal rendelkező Oaxaca (ejtsd: váháká) elsősorban az itt megrendezett Koponya Ünnepéről (Dia de los Muertos) ismert, ami Latin-Amerika egyik leglátványosabb fesztiváljának számít.

Oaxaca csak úgy tobzódik a gyarmatosítás korabeli épületekben és a szabadtéri piacokban. Mivel hegyek ölelésében helyezkedik el, egész évben kellemes időjárásra számíthatunk itt, bár március vége felé már finoman perzselnek a napsugarak. Kiváló célpont egy távoli, egzotikus vakációra, számos felfedeznivalóval: az UNESCO Világöröksége alá tartozó óvárosával, a közelben található Monte Albán régészeti lelőhelyeivel, a szomszédos hegyi falvakkal, az indián romokkal, és persze az utánozhatatlan mexikói hangulattal.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

történelmi | óceán | utazás | mexikó | video

FOLYTASD EZZEL

Így ébred fel álmából a világ egyik legszegényebb országa

Látványos videó mutatja be, hogy a síelés a természet törvényeit áthágó spontán varázslat

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram