Close
Egy helyi luxusmárka számára alakították ki ezt a pazar butikhotelt Detroitban

Egy helyi luxusmárka számára alakították ki ezt a pazar butikhotelt Detroitban

A New York-i Gachot Studios egy több mint százéves épületből elegáns szálláshelyet varázsolt, így született meg az amerikai autóipar egykori fellegvárának vendégszerető oldalát szimbolizáló Shinola Hotel.

A hotel tulajdonképpen két detroiti vállalat partnerségének gyümölcse; az egyik a névadó Shinola, amely felső kategóriás órákat, ékszereket, kerékpárokat és prémium minőségű bőrből készült termékeket gyárt, a másik pedig a Bedrock, Detroit első számú ingatlancége.

A nyolcemeletes hotelben 129 szoba mellett több kiváló étterem, társalgó és bár található. Ha egy klasszikus koktélt innánk, irány a hangulatosan megvilágított, rózsaszín árnyalatban pompázó Evening Bar névre keresztelt koktélbár, ha pedig autentikus olasz ízekre vágyunk, akkor a kockás padlós San Morello lesz a mi helyünk.

Persze nem lenne teljes a paletta igazi helyi specialitások nélkül, ezért a hotelben detroiti stílusban készített sült csirkét is kínálnak, valamint egy hosszú faasztalokkal és -padokkal felszerelt sörházat is kialakítottak.

Ami a belső terek dizájnját illeti, a legtöbb közösségi térben teljesen egyedi, kézműves bútorokat találhatunk, amelyekhez itt-ott retro hatású kiegészítők párosulnak.

Anyaghasználat tekintetében a sötét fa dominál, a meleg fényekkel megvilágítva kellemes, barátságos hangulatot teremt.

A szobák tágasak és szintén egyedi kialakítással bírnak. A földes színárnyalatok itt is megnyugtató légkört biztosítanak, míg a jókora ablakoknak köszönhetően egyrészt beárad a természetes fény, másrészt élvezhetjük a panorámát. Persze különböző rendezvényeket is meg lehet tartani a hotelben, legyen szó akár esküvői fogadásról, akár céges meetingről, sokoldalú, kívánalmaknak megfelelően alakítható terek állnak a vendégek rendelkezésére.

Mindemellett még különböző kiskereskedelmi üzletek is helyet kaptak a hotelben, így akár be is vásárolhatunk a helyszínen. Megtalálhatóak itt olyan globális márkák, mint például a Madewell ruházati üzlet és a Le Labo parfümház, illetve detroiti egységek is, például a Good Neighbour ruházati bolt vagy épp maga a Shinola.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Dezeen)

Close