Close
Egy helyi luxusmárka számára alakították ki ezt a pazar butikhotelt Detroitban

Egy helyi luxusmárka számára alakították ki ezt a pazar butikhotelt Detroitban

A New York-i Gachot Studios egy több mint százéves épületből elegáns szálláshelyet varázsolt, így született meg az amerikai autóipar egykori fellegvárának vendégszerető oldalát szimbolizáló Shinola Hotel.

A hotel tulajdonképpen két detroiti vállalat partnerségének gyümölcse; az egyik a névadó Shinola, amely felső kategóriás órákat, ékszereket, kerékpárokat és prémium minőségű bőrből készült termékeket gyárt, a másik pedig a Bedrock, Detroit első számú ingatlancége.

A nyolcemeletes hotelben 129 szoba mellett több kiváló étterem, társalgó és bár található. Ha egy klasszikus koktélt innánk, irány a hangulatosan megvilágított, rózsaszín árnyalatban pompázó Evening Bar névre keresztelt koktélbár, ha pedig autentikus olasz ízekre vágyunk, akkor a kockás padlós San Morello lesz a mi helyünk.

Persze nem lenne teljes a paletta igazi helyi specialitások nélkül, ezért a hotelben detroiti stílusban készített sült csirkét is kínálnak, valamint egy hosszú faasztalokkal és -padokkal felszerelt sörházat is kialakítottak.

Ami a belső terek dizájnját illeti, a legtöbb közösségi térben teljesen egyedi, kézműves bútorokat találhatunk, amelyekhez itt-ott retro hatású kiegészítők párosulnak.

Anyaghasználat tekintetében a sötét fa dominál, a meleg fényekkel megvilágítva kellemes, barátságos hangulatot teremt.

A szobák tágasak és szintén egyedi kialakítással bírnak. A földes színárnyalatok itt is megnyugtató légkört biztosítanak, míg a jókora ablakoknak köszönhetően egyrészt beárad a természetes fény, másrészt élvezhetjük a panorámát. Persze különböző rendezvényeket is meg lehet tartani a hotelben, legyen szó akár esküvői fogadásról, akár céges meetingről, sokoldalú, kívánalmaknak megfelelően alakítható terek állnak a vendégek rendelkezésére.

Mindemellett még különböző kiskereskedelmi üzletek is helyet kaptak a hotelben, így akár be is vásárolhatunk a helyszínen. Megtalálhatóak itt olyan globális márkák, mint például a Madewell ruházati üzlet és a Le Labo parfümház, illetve detroiti egységek is, például a Good Neighbour ruházati bolt vagy épp maga a Shinola.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Dezeen)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom