Close
A járvány ezt a bevásárlótérképet is átrajzolta

A járvány ezt a bevásárlótérképet is átrajzolta

Már nem Hongkongban található a világ legdrágább bevásárlóutcája, legalábbis, ami a bérleti díjakat illeti

A koronavírushoz és látogatókhoz kapcsolódó korlátozások miatt a hongkongi Tsim Sha Tsui negyedben lejjebb kellett adni a bérleti díjakból, így a manhattani Upper Fifth Avenue vette át a vezetést a Cushman & Wakefield Plc. kereskedelmi ingatlancég felmérése szerint. A harmadik helyen a milánói Via Montenapoleonét találjuk.

Az Upper Fifth Avenue-n négyzetlábanként évi átlagosan kétezer dolláros (körülbelül 8 és félmillió forint/négyzetméter) áron lehetett boltot bérelni az idei harmadik negyedévben,

ami tizennégy százalékkal magasabb, mint a járvány előtt volt. A Tsim Sha Tsui bérleti díjai eközben negyvenegy százalékkal, 1436 dollárra estek négyzetlábanként (nagyjából 5 millió 900 ezer forint/négyzetméterenként), míg a Via Montenapoleone bérleti díjai kilenc százalékkal, 1380 dollárra (5 millió 700 ezer forint/négyzetméterre) emelkedtek.

Hongkong a szigorú lezárások miatt nagy veszteségeket szenvedett el, a városba az idei év első kilenc hónapjában mindössze 250 ezer látogató érkezett, míg egész 2019-ben csaknem 56 millióan jártak ott.

A londoni New Bond Street egy helyet csúszott vissza és így a negyedik lett az átlagos bérleti díjak tizenegy százalékos csökkenésével, míg a párizsi Avenue des Champs Elysees az ötödik helyre került a bérleti díjak átlagos tizennyolc százalékos visszaesésével.

A jelentés szerint az amerikai kontinens bizonyult a legellenállóbb régiónak, nagyrészt az Egyesült Államoknak köszönhetően, ahol az átlagos bérleti díjak már tizenöt százalékkal meghaladják a járvány előtti szintet. Ázsiában ezek átlagosan tizenhét százalékkal csökkentek a határzárak miatt.

Hongkong az utóbbi időben lazított a korlátozásokon, és jövőre ingyen repülőjegyekkel csábítaná vissza az utazókat.

(Forrás: Free Malaysia Today, képek: Getty Images)

luxus | new york | hongkong | bevásárlóutca

FOLYTASD EZZEL

Itt az újabb járványhullám, ezért a maszk újbóli viselését javasolják Franciaországban

Egy népdal csendül fel az autó kerekei alatt ezen az új magyar úton

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram