Close
Már az ultragazdagok is sokallják a szállodai árakat

Már az ultragazdagok is sokallják a szállodai árakat

Egy új felmérés szerint a legtöbb dúsgazdag turista nem hajlandó ötszáz dollárnál többet fizetni éjszakánként egy szállodai szobára. Ez átszámítva százhetvenezer forint körüli limitet jelent.

Az utazási költségek emelkedésével egyre több jól kereső utazó szab határt luxuskiruccanásainak. Az MLIV Pulse legfrissebb felmérése szerint a luxusturisták hatvankilenc százaléka nem akar éjszakánként ötszáz dollárnál, vagyis nagyjából százhetvenezer forintnál többet költeni szállásra, de nem érdekli őket a felminősítés és a fenntarthatóság sem – írja a Bloombergre hivatkozva a RobbReport.

A magas szobaárak azonban manapság nem feltétlenül jelentenek egyet a kiemelkedő minőséggel. Például az infláció és a folyamatos munkaerőhiány olyan tényező, amely növeli az árakat.

Így is megmarad azonban a luxusutazók egyharmada, akik jóval magasabbra teszik a limitet.

Huszonnégy százalékuk ezer dollárban (344 ezer forint), öt százalékuk kétezer dollárban (közel 688 ezer forint), két százalékuk pedig háromezer dollárban, azaz egymillió forint körüli összegben húzza meg a határt egyetlen éjszakára.

Ez a tendencia azonban nemcsak a szállodák esetében lesz megfigyelhető, hanem hatást gyakorol a vendéglátóiparra és a légitársaságok árképzésére is.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty)

gazdagok | szállodai szoba | luxusutazás | luxusutazó | utazás

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Környezetvédők zártak le egy teljes autópályát: az aktivisták tüntetése az egész utat blokkolta Hollandiában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram