Már az ultragazdagok is sokallják a szállodai árakat

Egy új felmérés szerint a legtöbb dúsgazdag turista nem hajlandó ötszáz dollárnál többet fizetni éjszakánként egy szállodai szobára. Ez átszámítva százhetvenezer forint körüli limitet jelent.

Az utazási költségek emelkedésével egyre több jól kereső utazó szab határt luxuskiruccanásainak. Az MLIV Pulse legfrissebb felmérése szerint a luxusturisták hatvankilenc százaléka nem akar éjszakánként ötszáz dollárnál, vagyis nagyjából százhetvenezer forintnál többet költeni szállásra, de nem érdekli őket a felminősítés és a fenntarthatóság sem – írja a Bloombergre hivatkozva a RobbReport.

A magas szobaárak azonban manapság nem feltétlenül jelentenek egyet a kiemelkedő minőséggel. Például az infláció és a folyamatos munkaerőhiány olyan tényező, amely növeli az árakat.

Így is megmarad azonban a luxusutazók egyharmada, akik jóval magasabbra teszik a limitet.

Huszonnégy százalékuk ezer dollárban (344 ezer forint), öt százalékuk kétezer dollárban (közel 688 ezer forint), két százalékuk pedig háromezer dollárban, azaz egymillió forint körüli összegben húzza meg a határt egyetlen éjszakára.

Ez a tendencia azonban nemcsak a szállodák esetében lesz megfigyelhető, hanem hatást gyakorol a vendéglátóiparra és a légitársaságok árképzésére is.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty)

luxusutazás | szobaárak | luxus | luxusutazó | szállodai szoba

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom