Close
Szerencse és gyorsaság kell hozzá, hogy a vitrinben tudhassuk ezt a ritka whiskyt

Szerencse és gyorsaság kell hozzá, hogy a vitrinben tudhassuk ezt a ritka whiskyt

Whiskyőrültek, figyelem: itt az idő felmelegíteni azokat a bizonyos kapcsolatokat, mert a Macallan bemutatta korlátozott számban piacra dobott ritkaságát. 

Az biztos, hogy nem lesz könnyű beszerezni az egyedi számozással ellátott kétszázötven palack egyikét (annál is inkább, mert ebből harmincötöt Ázsia felé irányítanak). Érdekesség, hogy napra pontosan meg lehet mondani, mióta érlelődik egy spanyolországi tölgyfahordóban ez a single malt: 1965. november 13-án töltötték fel a hordót vele, hogy aztán szemkápráztatóan gyönyörű mahagóni árnyalatban kerüljön a palackokba.

A 48 százalék alkoholtartalmú szépség gyümölcsben gazdag ízvilágú, keserű csokoládé fondanttal, fahéjjal és gyömbérrel egészül ki, tehát nem hétköznapi italhoz juthat hozzá a kétszázötven szerencsés vevő.

Viszont nem ez a legrégebbi skót whisky, ami valaha forgalomba került, ugyanis tavaly egy 1926-ban palackozott finomság kelt el 1,2 millió dollárért az Sotheby’s egyik árverésén. A rajongók egyébként lélegzetvisszafojtva várják a Macallan következő bejelentését is, hogy mikor szerezhetik be végre a hetvenkét éves The Genesis Decantert, ami elvileg hatvanötezer dollárba kerül majd.

Sarah Burgess, a The Macallan whiskykészítője szerint az ötvenkét éves ital egy szakszerűen és maximális odaadással elkészített, különleges harmóniával ellátott skót whisky, amit valamennyi rajongónak meg kell kóstolnia.

Valamennyi palack Burgess saját kezű aláírásával, elegánsan megmunkált tölgyfa díszdobozban kerül kiskereskedelmi forgalomba, méghozzá fejenként ötvenezer dollárért.

(Fotók: sg.asiatatler.com)

Macallan | egyedi | whisky | skót | ritkaság

FOLYTASD EZZEL

Így kerülheted ki a turistacsapda-gyanús éttermeket Olaszországban

Londoni fine dining étteremben kel életre a Batman-filmekből ismert Gotham City

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom