Close
Szerencse és gyorsaság kell hozzá, hogy a vitrinben tudhassuk ezt a ritka whiskyt

Szerencse és gyorsaság kell hozzá, hogy a vitrinben tudhassuk ezt a ritka whiskyt

Whiskyőrültek, figyelem: itt az idő felmelegíteni azokat a bizonyos kapcsolatokat, mert a Macallan bemutatta korlátozott számban piacra dobott ritkaságát. 

Az biztos, hogy nem lesz könnyű beszerezni az egyedi számozással ellátott kétszázötven palack egyikét (annál is inkább, mert ebből harmincötöt Ázsia felé irányítanak). Érdekesség, hogy napra pontosan meg lehet mondani, mióta érlelődik egy spanyolországi tölgyfahordóban ez a single malt: 1965. november 13-án töltötték fel a hordót vele, hogy aztán szemkápráztatóan gyönyörű mahagóni árnyalatban kerüljön a palackokba.

A 48 százalék alkoholtartalmú szépség gyümölcsben gazdag ízvilágú, keserű csokoládé fondanttal, fahéjjal és gyömbérrel egészül ki, tehát nem hétköznapi italhoz juthat hozzá a kétszázötven szerencsés vevő.

Viszont nem ez a legrégebbi skót whisky, ami valaha forgalomba került, ugyanis tavaly egy 1926-ban palackozott finomság kelt el 1,2 millió dollárért az Sotheby’s egyik árverésén. A rajongók egyébként lélegzetvisszafojtva várják a Macallan következő bejelentését is, hogy mikor szerezhetik be végre a hetvenkét éves The Genesis Decantert, ami elvileg hatvanötezer dollárba kerül majd.

Sarah Burgess, a The Macallan whiskykészítője szerint az ötvenkét éves ital egy szakszerűen és maximális odaadással elkészített, különleges harmóniával ellátott skót whisky, amit valamennyi rajongónak meg kell kóstolnia.

Valamennyi palack Burgess saját kezű aláírásával, elegánsan megmunkált tölgyfa díszdobozban kerül kiskereskedelmi forgalomba, méghozzá fejenként ötvenezer dollárért.

(Fotók: sg.asiatatler.com)

Sarah Burgess | Macallan | skót | whisky | ritkaság

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, mikor lehet végre vége az élelmiszer-inflációnak

Az év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram