Close
Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Madrid Európa egyik legtrendibb városa, köszönhetően világhírű művészeti életének és virágzó gasztronómiájának. Tökéletes úti cél egy hétvégi kiruccanáshoz vagy egy hosszabb kikapcsolódáshoz is.

Spanyolország fővárosa mindenből a maximumot akarja hozni, éppen ezért kulturális eseményeinek kínálatát idén tovább bővíti. 2023-ban a város az egyik legjelentősebb művésze, Pablo Picasso előtt tiszteleg, júniusban pedig otthont ad a Primavera Soundnak, az ország egyik leghíresebb zenei eseményének.

Középpontban a gasztronómia

Madridban igazi gasztronómiai forradalom zajlik, ahol exkluzív élményekben lehet részük az oda látogatóknak. Betérhetnek a világ legrégebbi éttermébe, a Casa Botinba, vagy megkóstolhatják a világ legjobb szakácsának, David Muñoz-nak a fogásait is.

A Guinness-rekorder Casa Botint 1725-ben alapították,

ahol a zöldséges ételekhez jókora ibériai sonka is jár, de a kínálatban tenger gyümölcsei és végtelennek tűnő húsételek sora is megtalálható.

David Muñoz három Michelin-csillagos étterme, a DiverXO a hagyományos spanyol ízeket ázsiai és skandináv hatásokkal ötvözi. Az étterembe jó előre kell foglalni, így

érdemes a gasztronómiai élményhez igazítani a teljes utazást.

Picasso halálának évfordulója

Míg a Muñoz’ a 21. századi ételvilágot emeli új dimenzióba, addig Pablo Picasso egykor a művészeti világra is gyökeresen hatott.

Április 8-án lesz halálának ötvenedik évfordulója,

ebből az alkalomból pedig egy nagyszabású rendezvénysorozatot tartanak.

Madridban a legfontosabb látnivalók közé tartozik a „Picasso – El Greco”, amely a Prado Múzeumban lesz látható júniustól szeptemberig, de a művészet szerelmesei megtekinthetik az Utolsó Picasso 1963-1972 című filmet is, amely a művész életének utolsó tíz évét tekinti át, hogy aztán a kortárs művészek szemével vizsgálja örökségét.

A Picasso-kiállítás májustól szeptemberig látható a La Casa Encendidában, a Prado Múzeumban és a Reina Sofia Múzeumban pedig a gyermekeket várják majd egész évben izgalmas programok.

Elképesztő zenei fesztivál

2023-ban Madridba érkezik a Primavera Sound Fesztivál június 8-10. között, az Arganda del Rey-i Ciudad de Rockban. Az eseményen több mint kétszáz zenekar és előadó vesz részt, köztük a Depeche Mode, Kendrick Lamar és a Blur. Szintén kihagyhatatlannak ígérkezik a Mad Cool Fesztivál július 6-8. között, ahol fellép az Arctic Monkeys, a Metallica és Dua Lipa is.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty)

kultúra | évforduló | madrid | utazás | zenei fesztivál

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram