Close
Magyar műhelyben születik ez a stílusos Cobra

Magyar műhelyben születik ez a stílusos Cobra

Minden idők egyik legizgalmasabb klasszikus sportautója a Cobra, amelynek a replikáját a magyarországi Hannibal Cars műhelyében építik meg.

A hatvanas éveket idéző formája ellenére a Shelby Cobra időtlen sportautó, generációk vágya, amellyel ma is éppen olyan stílusosan lehet megérkezni, mint amikor megszületett. A Cobra számtalan változatban készült már világszerte, és most egy olyan tökéletes replikát mutatunk, amely egy magyarországi műhelyben született.

A Hannibal Cars egyik alapítója hosszú amerikai tartózkodása során egy Cobrát vezetett, és amikor hazatért Magyarországra, akkor tudatosult benne, hogy a legendás sportkocsit nem is olyan egyszerű forgalomba helyezni az öreg kontinensen. Pedig lenne rá igény, ezért a Hannibal Cars az európai igényeknek megfelelő Cobrát gyárt.

Az eredeti recept szerint a kevlár erősítésű kompozitkarosszéria masszív acélvázra épül, amit az európai előírásoknak megfelelően tettek merevebbé. Szintén praktikus módosítás a szélesebb utastér és a nagyobb lábtér, ami kényelmesebbé teszi az egyébként szűkös izomautót.

Az utasteret bőrbe kötötték, és aligha tudnánk stílusosabb részletet mutatni a napszemüvegtartó bőrszíjnál.

A Cobra mindig is a Fordtól származó nyolchengeres motorokkal készült, és a Hannibal Cars autójába is egy 4,7 literes V8-as került

425 lóerős teljesítménnyel és 385 Nm nyomatékkal. Az erőforrás egy jóval nagyobb sportautót is fickósan mozgatna, de mivel a Cobra csak 3,92 méter hosszú és alig több mint egy tonna, az ötfokozatú kézi váltóval 4,9 másodperc alatt gyorsul százra.

Minden példány egyedi megrendelésre készül, és az igényeket felmérve a Hannibal Cars kétféle modellt is létrehozott: az egyik a stílusos és klasszikus Chromster, a másik a sportosabb és élénkebb Wildster. A magyar sportautó természetesen limitált szériában készül, mindkét változatból tizenhárom-tizenhárom példány gyártását tervezik.

Ez is érdekelhet:

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom