Close
Magyar műhelyben születik ez a stílusos Cobra

Magyar műhelyben születik ez a stílusos Cobra

Minden idők egyik legizgalmasabb klasszikus sportautója a Cobra, amelynek a replikáját a magyarországi Hannibal Cars műhelyében építik meg.

A hatvanas éveket idéző formája ellenére a Shelby Cobra időtlen sportautó, generációk vágya, amellyel ma is éppen olyan stílusosan lehet megérkezni, mint amikor megszületett. A Cobra számtalan változatban készült már világszerte, és most egy olyan tökéletes replikát mutatunk, amely egy magyarországi műhelyben született.

A Hannibal Cars egyik alapítója hosszú amerikai tartózkodása során egy Cobrát vezetett, és amikor hazatért Magyarországra, akkor tudatosult benne, hogy a legendás sportkocsit nem is olyan egyszerű forgalomba helyezni az öreg kontinensen. Pedig lenne rá igény, ezért a Hannibal Cars az európai igényeknek megfelelő Cobrát gyárt.

Az eredeti recept szerint a kevlár erősítésű kompozitkarosszéria masszív acélvázra épül, amit az európai előírásoknak megfelelően tettek merevebbé. Szintén praktikus módosítás a szélesebb utastér és a nagyobb lábtér, ami kényelmesebbé teszi az egyébként szűkös izomautót.

Az utasteret bőrbe kötötték, és aligha tudnánk stílusosabb részletet mutatni a napszemüvegtartó bőrszíjnál.

A Cobra mindig is a Fordtól származó nyolchengeres motorokkal készült, és a Hannibal Cars autójába is egy 4,7 literes V8-as került

425 lóerős teljesítménnyel és 385 Nm nyomatékkal. Az erőforrás egy jóval nagyobb sportautót is fickósan mozgatna, de mivel a Cobra csak 3,92 méter hosszú és alig több mint egy tonna, az ötfokozatú kézi váltóval 4,9 másodperc alatt gyorsul százra.

Minden példány egyedi megrendelésre készül, és az igényeket felmérve a Hannibal Cars kétféle modellt is létrehozott: az egyik a stílusos és klasszikus Chromster, a másik a sportosabb és élénkebb Wildster. A magyar sportautó természetesen limitált szériában készül, mindkét változatból tizenhárom-tizenhárom példány gyártását tervezik.

Ez is érdekelhet:

ac cobra | replika | sportautó | shelby | Shelby Cobra

FOLYTASD EZZEL

Újra büszkén szárnyal a Bentley legendás orrdísze

Ezt a három lejátszási listát pörgesd a kocsiban!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram