Close
A magyar pezsgő fényesebb, mint valaha – Hatalmas sikerek a pezsgő-világbajnokságon

A magyar pezsgő fényesebb, mint valaha – Hatalmas sikerek a pezsgő-világbajnokságon

A Kreinbacher pezsgők sikereiről már többször beszámoltunk az elmúlt években – és most újra van okunk velük együtt ünnepelni. Tizennyolc ország pezsgői közül ugyanis a somlói pincészet 2015-ös Brut Classic Magnumja aranyérmet, három további magnum palackban érlelt pezsgőjük pedig ezüstöt kapott. De egy arannyal és két ezüsttel kiemelkedően szerepelt a Carassia – Kárászteleki Pezsgőpincészet is.

A CSWWC (Champagne and Sparkling Wine World Championships) nem egy sokadik borverseny, aminek eredményeit fényes pecsétként címkére ragaszthatják a borászatok. A pezsgő világbajnokság maga A MEGMÉRETTETÉS a világ pezsgői között.

Hogy mekkora presztízsű versenyről van szó, jól mutatja, hogy a világ pezsgőpincészeteinek és champagne-házainak krémje is évről évre elindul, a zsűriben pedig olyan nevek szerepelnek, mint Tom Stevenson, Essi Avellan Master of Wine vagy épp Márkus György, a pezsgők legkomolyabb hazai szaktekintélye.

A Kreinbacher-csapat a tavalyi eredményhirdetés után

A korábbi évekhez hasonlóan Champagne lett a legsikeresebb borvidék 61 aranyéremmel és 49 ezüsttel, de a legeredményesebb ország címet ezúttal Olaszország kapta, köszönhetően a Trento és Franciacorta tradicionális pezsgőknek.

Az Év Pezsgőkészítője a tizenöt aranyérmet szerző, olasz Ferrari lett, a champagne-házak közül pedig a népszerű Dom Pérignon, Veuve Clicquot vagy Moët & Chandon mellett a Ruinart, a Louis Roederer, a Piper-Heidsieck, a Deutz és a Charles Heidsieck is dúskált az érmekben.

A Szilágysági Carassia Classic Brut Magnum pezsgője aranyat, két további pezsgőjük ezüstöt kapott.

A két hétig tartó, komoly szakmai kóstoló során a válogatott szakértők vakon, régiónként és stílusonként értékelnek, hogy végül tényleg a világ legjobb pezsgőit díjazzák.

A somlói Kreinbacher Birtoknak ez volt az ötödik megmérettetése a versenyen, de a sikereket aligha lehet tovább fokozni. A furmint és chardonnay házasításából készített, több mint három évig, magnum, azaz 1,5 literes palackban érlelt tradicionális pezsgőjük, a Brut Classic 2015 Magnum, megismételve tavalyi sikerét, idén is aranyat vitt haza a versenyről. Mellette a Rosé Brut 2016 Magnum, a Brut Classic 2016 Magnum és a Prestige Brut 2016 Magnum ezüstérmes lett.

A világbajnoki és nemzeti trófeákat – köztük az abszolút világelső pezsgőt – november 4-én, a londoni díjátadó gálán hirdetik majd ki.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Barbay Csaba – Flashback / Juhász Bogi / Carassia)

kreinbacher | chardonnay | magnumpalack | trófea | Oscar

FOLYTASD EZZEL

Üvegpadló és északi fény is jár Európa legjobb rooftop bárjaihoz

Leállítják Franciaország egyik legrégebbi sajtjának gyártását a szárazság miatt

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom