Close
A magyar pezsgő fényesebb, mint valaha – Hatalmas sikerek a pezsgő-világbajnokságon

A magyar pezsgő fényesebb, mint valaha – Hatalmas sikerek a pezsgő-világbajnokságon

A Kreinbacher pezsgők sikereiről már többször beszámoltunk az elmúlt években – és most újra van okunk velük együtt ünnepelni. Tizennyolc ország pezsgői közül ugyanis a somlói pincészet 2015-ös Brut Classic Magnumja aranyérmet, három további magnum palackban érlelt pezsgőjük pedig ezüstöt kapott. De egy arannyal és két ezüsttel kiemelkedően szerepelt a Carassia – Kárászteleki Pezsgőpincészet is.

A CSWWC (Champagne and Sparkling Wine World Championships) nem egy sokadik borverseny, aminek eredményeit fényes pecsétként címkére ragaszthatják a borászatok. A pezsgő világbajnokság maga A MEGMÉRETTETÉS a világ pezsgői között.

Hogy mekkora presztízsű versenyről van szó, jól mutatja, hogy a világ pezsgőpincészeteinek és champagne-házainak krémje is évről évre elindul, a zsűriben pedig olyan nevek szerepelnek, mint Tom Stevenson, Essi Avellan Master of Wine vagy épp Márkus György, a pezsgők legkomolyabb hazai szaktekintélye.

A Kreinbacher-csapat a tavalyi eredményhirdetés után

A korábbi évekhez hasonlóan Champagne lett a legsikeresebb borvidék 61 aranyéremmel és 49 ezüsttel, de a legeredményesebb ország címet ezúttal Olaszország kapta, köszönhetően a Trento és Franciacorta tradicionális pezsgőknek.

Az Év Pezsgőkészítője a tizenöt aranyérmet szerző, olasz Ferrari lett, a champagne-házak közül pedig a népszerű Dom Pérignon, Veuve Clicquot vagy Moët & Chandon mellett a Ruinart, a Louis Roederer, a Piper-Heidsieck, a Deutz és a Charles Heidsieck is dúskált az érmekben.

A Szilágysági Carassia Classic Brut Magnum pezsgője aranyat, két további pezsgőjük ezüstöt kapott.

A két hétig tartó, komoly szakmai kóstoló során a válogatott szakértők vakon, régiónként és stílusonként értékelnek, hogy végül tényleg a világ legjobb pezsgőit díjazzák.

A somlói Kreinbacher Birtoknak ez volt az ötödik megmérettetése a versenyen, de a sikereket aligha lehet tovább fokozni. A furmint és chardonnay házasításából készített, több mint három évig, magnum, azaz 1,5 literes palackban érlelt tradicionális pezsgőjük, a Brut Classic 2015 Magnum, megismételve tavalyi sikerét, idén is aranyat vitt haza a versenyről. Mellette a Rosé Brut 2016 Magnum, a Brut Classic 2016 Magnum és a Prestige Brut 2016 Magnum ezüstérmes lett.

A világbajnoki és nemzeti trófeákat – köztük az abszolút világelső pezsgőt – november 4-én, a londoni díjátadó gálán hirdetik majd ki.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Barbay Csaba – Flashback / Juhász Bogi / Carassia)

Champagne and Sparkling Wine World Championships | magnum | pezsgő | carassia | pezsgő világbajnokság

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram