Close
A magyar pezsgő fényesebb, mint valaha – Hatalmas sikerek a pezsgő-világbajnokságon

A magyar pezsgő fényesebb, mint valaha – Hatalmas sikerek a pezsgő-világbajnokságon

A Kreinbacher pezsgők sikereiről már többször beszámoltunk az elmúlt években – és most újra van okunk velük együtt ünnepelni. Tizennyolc ország pezsgői közül ugyanis a somlói pincészet 2015-ös Brut Classic Magnumja aranyérmet, három további magnum palackban érlelt pezsgőjük pedig ezüstöt kapott. De egy arannyal és két ezüsttel kiemelkedően szerepelt a Carassia – Kárászteleki Pezsgőpincészet is.

A CSWWC (Champagne and Sparkling Wine World Championships) nem egy sokadik borverseny, aminek eredményeit fényes pecsétként címkére ragaszthatják a borászatok. A pezsgő világbajnokság maga A MEGMÉRETTETÉS a világ pezsgői között.

Hogy mekkora presztízsű versenyről van szó, jól mutatja, hogy a világ pezsgőpincészeteinek és champagne-házainak krémje is évről évre elindul, a zsűriben pedig olyan nevek szerepelnek, mint Tom Stevenson, Essi Avellan Master of Wine vagy épp Márkus György, a pezsgők legkomolyabb hazai szaktekintélye.

A Kreinbacher-csapat a tavalyi eredményhirdetés után

A korábbi évekhez hasonlóan Champagne lett a legsikeresebb borvidék 61 aranyéremmel és 49 ezüsttel, de a legeredményesebb ország címet ezúttal Olaszország kapta, köszönhetően a Trento és Franciacorta tradicionális pezsgőknek.

Az Év Pezsgőkészítője a tizenöt aranyérmet szerző, olasz Ferrari lett, a champagne-házak közül pedig a népszerű Dom Pérignon, Veuve Clicquot vagy Moët & Chandon mellett a Ruinart, a Louis Roederer, a Piper-Heidsieck, a Deutz és a Charles Heidsieck is dúskált az érmekben.

A Szilágysági Carassia Classic Brut Magnum pezsgője aranyat, két további pezsgőjük ezüstöt kapott.

A két hétig tartó, komoly szakmai kóstoló során a válogatott szakértők vakon, régiónként és stílusonként értékelnek, hogy végül tényleg a világ legjobb pezsgőit díjazzák.

A somlói Kreinbacher Birtoknak ez volt az ötödik megmérettetése a versenyen, de a sikereket aligha lehet tovább fokozni. A furmint és chardonnay házasításából készített, több mint három évig, magnum, azaz 1,5 literes palackban érlelt tradicionális pezsgőjük, a Brut Classic 2015 Magnum, megismételve tavalyi sikerét, idén is aranyat vitt haza a versenyről. Mellette a Rosé Brut 2016 Magnum, a Brut Classic 2016 Magnum és a Prestige Brut 2016 Magnum ezüstérmes lett.

A világbajnoki és nemzeti trófeákat – köztük az abszolút világelső pezsgőt – november 4-én, a londoni díjátadó gálán hirdetik majd ki.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Barbay Csaba – Flashback / Juhász Bogi / Carassia)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom