Close
A legerősebbek között van a magyar útlevél

A legerősebbek között van a magyar útlevél

A legfrissebb kutatások szerint az európai útlevelek a legerősebbek a világon.

A VisaGuide.World által felállított útlevélindex minden más listánál átfogóbb módon vizsgálja a világ útleveleit, hogy aztán különböző szempontok alapján felállítsa az erősségi rangsort. Az elemzésbe százkilencvenkilenc országot vontak be.

Végül arra a következtetésre jutottak, hogy 2023-ban a japán útlevél a legerősebb a világon, ezt követi a szingapúri, az olasz, a német és a spanyol úti okmány. Az első tízbe bekerült még Finnország, Dánia, Luxemburg és Ausztria útlevele is.

A magyar útlevelet a 20. helyre rangsorolták.

Világszerte vannak különleges útlevelek. Az egyik balti ország például egy merész újítással hívta fel magára a figyelmet, ebben a cikkünkben arról lehet olvasni, mi alapján választják ki az országok a dokumentum színét, itt pedig arról írunk, mennyit kell fizetni a világ legdrágább úti okmányaiért.

(Forrás: visaguide.world, fotók: Getty)

úti okmány | rangsor | lista | útlevél

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram