Close
Útlevél a szupermarketből: merész újítással kezdi az évet a balti ország

Útlevél a szupermarketből: merész újítással kezdi az évet a balti ország

Január közepétől az észt állampolgároknak elég lesz besétálniuk a Selver áruházlánc valamelyik üzletébe, ha új útlevélre vagy személyire van szükségük.

Az észt belügyminisztérium okmánykiállítási engedélyt adott a Hansab nevű, digitalizációval foglalkozó magáncégnek, melynek segítségével az emberek január 12-től az üzletlánc négy tallinni és egy pärnui boltjában is átvehetik a hivatalos dokumentumaikat, így csökkentve a sorban állást a Rendőr- és Határőrség (PPA) országos kirendeltségein.

Az iratokat digitálisan is rögzítik a PPA rendszerében, a dokumentumokat kiállító üzlet alkalmazottait pedig ellenőrzésnek és képzésnek vetik alá, mielőtt elkezdenék a dokumentumkiadási feladatokat. A Selver üzletekben már szinte minden készen áll az új szolgáltatáshoz, beleértve a megfigyelőrendszereket és a széfeket is, már csak a speciális szoftver hiányzik.

Áprilisra a lehetőséget egész Észtországra, sőt Finnországra is kiterjesztik, ekkortól az iratokat már Ouluban, Turkuban, Kuopióban, Vaasában, Tamperében és Helsinkiben is át lehet venni a boltokban. Összesen ötven ilyen kiadópontot lehet majd használni.

Idén egyébként meglepő dolgok derültek ki az útlevelekről.

(Forrás: The Mayor, képek: Getty Images)

szupermarket | útlevél | észtország | boltlánc | személyi igazolvány

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom