Close
Ezekben a városokban várják a legalacsonyabb bérleti díjak a távmunkásokat

Ezekben a városokban várják a legalacsonyabb bérleti díjak a távmunkásokat

A CIA Landlord biztosítótársaság 37 országban elemezte az egy hálószobás lakások bérleti díjait.

Elemzésükből kiderül, hogy Londonban kell a legtöbbet fizetnünk, átlagosan 11 088 fontot (körülbelül ötmillió forintot) hat hónapra. A legolcsóbb város ezzel szemben Ankara lett, ami több mint kilencezer fonttal jutányosabb a brit fővárosnál, itt átlagosan 1303 fontot (595 ezer forintot) kell félretennünk egy fél évi lakhatásra, vagyis havonta már szűk százezer forintból kijövünk e téren.

Budapest a negyedik helyre került fél évre 2306 fonttal (egymillió 53 ezer, havi 175 ezer forinttal),

míg a magyar fővárost megelőzve a harmadik helyen az Andok hósapkáival körülvett fővárosa, Santiago hívogatja a nomádokat 2248 fontos (egymillió 27 ezer forintos) bérleti díjjal. Ha a hétvégéken a síelést váltogatnád a szörfözéssel, akkor a dél-amerikai ország neked való. Igaz, kimondottan távmunkás vízumuk nincsen, de a három hónapos és még három hónappal meghosszabbítható turistavízummal is folytathatod itt a munkát, ennek ára körülbelül száz euró.

A második helyen szintén egy dél-amerikai várost találunk: a zöld és pezsgő életű Bogota 1818 fontos (830 ezer forintos) beruházást igényel a lakhatásba, és évente fél évig lehet itt tartózkodni a digitálisnomád-vízummal. Nem kell Budapestnél sokkal többet fizetnünk Rigában sem, ahol hat hónapig ellakhatunk 2313 fontból (egymillió 57 ezer forintból).

Íme, az első tíz helyezett teljes listája:

  1. Ankara (1303 font, 595 ezer forint)
  2. Bogota (1818 font, 830 ezer forint)
  3. Santiago (2248 font, egymillió 27 ezer forint)
  4. Budapest (2306 font, egymillió 53 ezer forint)
  5. Riga (2313 font, egymillió 57 ezer forint)
  6. Athén (2580 font, egymillió 179 ezer forint)
  7. Pozsony (3354 font, egymillió 532 ezer forint)
  8. Tallinn (3437 font, egymillió 570 ezer forint)
  9. Ljubljana (3491 font, egymillió 595 ezer forint)
  10. San José, Costa Rica (3566, egymillió 629 ezer forint)

Szintén jutányos árakkal várja a nomádokat ez a bájos spanyol falu, és ez az európai ország biztosítja a legjobb feltételeket a távmunkásoknak.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

digitális nomád | távmunka | árak | távmunkás | albérlet

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram