Close
Akár egy napra is elég élményt tartogatnak a világ legmenőbb negyedei

Akár egy napra is elég élményt tartogatnak a világ legmenőbb negyedei

A Time Out a helyiek és az ott jártas szakértők segítségével összeállította a világ legmenőbb negyedeinek listáját, hogy segítsen felfedezni a rejtett gyöngyszemeket a következő utazás alkalmával.

A 2022-es összesítést a mexikói Guadalajarában található Colonia Americana nyerte, ahol szecessziós kastélyok és raktárépületekben létesült zenei helyszínek teremtenek eklektikus környezetet. A második helyen a lisszaboni folyóparton található, nyüzsgő éjszakai életéről régóta híres Cais do Sodré áll, amely ma már a gasztrorajongók figyelmét is felkelti. A magazin a Quiosque de São Pault és a Tricky’s-t emeli ki a legjobb helyek közül.

A dobogó alsó fokára a kambodzsai Siem Reapben található, gyönyörű Wat Bo templomot körülvevő Wat Bo Village került, ami komoly fellendülésen ment át az elmúlt évben.

A Viroth’s és a Treeline Urban Resort butikhotelek egyedi szállást kínálnak, és a Tevy’s Place étterem is megér egy látogatást, ahol ízletes bioételeket szolgálnak fel, és társadalmi vállalkozásként működve a helyi nőket karolják fel.

A legjobbra értékelt amerikai negyed a New York-i Queens Ridgewood negyede lett, ahol jól megférnek egymás mellett az új, feltörekvő bárok és éttermek, valamint az olyan klasszikus intézmények, mint az 1934-ben megnyílt Rudy’s Bakery cukrászda. Az ötös listát a sétára termett montreali Mile End zárja, ahol a város legjobb éttermei mellett kis boltocskák várják a betérőket.

Queens

Mint Dave Calhoun, a Time Out észak-amerikai és nagy-britanniai tartalmakért felelős igazgatója elmondta, a listával az olyan helyszínekre igyekeznek felhívni a figyelmet, amelyek nem „homogenizált, vállalati célpontok”, hanem „független és barátságos” környékek. Mint hozzátette, “lehet, hogy akár fél óra alatt át lehet sétálni rajtuk, de akár egy napra is elegendő élményt tartogatnak“. Íme, a legjobb tíz:

1. Colonia Americana – Guadalajara, Mexikó
2. Cais do Sodré – Lisszabon, Portugália
3. Wat Bo Village – Siem Reap, Kambodzsa
4. Ridgewood – New York City, USA
5. Mile End – Montreal, Kanada
6. Barrio Logan – San Diego, USA
7. Shimokitazawa – Tokió, Japán
8. Cliftonville – Margate, Egyesült Királyság
9. Barrio Yungay – Santiago, Chile
10. Cours Julien – Marseille, Franciaország

Szintén a TimeOut kutatásából derült ki az, hogy melyik várost tartják a világon a legolcsóbbnak a lakói, és melyek a legjobb utcák a földkerekségen.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images)

 

legmenőbb | timeout | városnegyed

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram