Close
Némileg meglepő, melyik várost tartják a világon a legolcsóbbnak

Némileg meglepő, melyik várost tartják a világon a legolcsóbbnak

Ötvenhárom város lakóit kérdezte meg a TimeOut, a berliniek voltak azok, akik a legritkábban tartották szülővárosukat drágának.

Napjainkban bármerre is járunk a világban, az emberek a növekvő bérleti díjakra és az elszálló inflációra panaszkodnak. Vannak azonban olyan helyek, ahol úgy tűnik, ez sokkal kevésbé érzékelhető.

A Time Out Index részeként húszezer városlakót kérdeztek meg többek között arról, hogy drágának tartják-e a városukat. A rangsor alapján pedig bármilyen hihetetlen is,

a világ legolcsóbb városa Berlin lett.

Az ötvenhárom különböző városban lakó válaszadók közül ugyanis a berliniek tartják a legkevésbé drágának otthonukat.

Ehhez valószínűleg hozzájárultak az utóbbi időben hozott intézkedések is, így például a kilenc eurós vonatbérlet, ráadásul igaz az is, hogy Berlin messze nem olyan drága, mint az olyan világvárosok, mint London és New York.

A mások legolcsóbb város a rangsor alapján Glasgow, a harmadik pedig Athén lett.

A felmérés egyéb kérdéseiben azonban Berlin messze nem teljesített ilyen jól. Bár dicsérték a változatos szabadidős tevékenységek kínálatát, a berliniek a legritkábban tartották szépnek vagy barátságosnak városukat, polgártársaikat pedig leginkább durvának nevezték.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

berlin | glasgow | kutatás | olcsó város | felmérés

FOLYTASD EZZEL

Váratlan döntést hozott a WizzAir: több mint öt hónap után Oroszországba is indít gépeket a légitársaság

A Ryanair-vezér bejelentésének Magyarországon sem örülnek majd: megszűnnek a társaság tízeurós jegyei

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom