Close
Némileg meglepő, melyik várost tartják a világon a legolcsóbbnak

Némileg meglepő, melyik várost tartják a világon a legolcsóbbnak

Ötvenhárom város lakóit kérdezte meg a TimeOut, a berliniek voltak azok, akik a legritkábban tartották szülővárosukat drágának.

Napjainkban bármerre is járunk a világban, az emberek a növekvő bérleti díjakra és az elszálló inflációra panaszkodnak. Vannak azonban olyan helyek, ahol úgy tűnik, ez sokkal kevésbé érzékelhető.

A Time Out Index részeként húszezer városlakót kérdeztek meg többek között arról, hogy drágának tartják-e a városukat. A rangsor alapján pedig bármilyen hihetetlen is,

a világ legolcsóbb városa Berlin lett.

Az ötvenhárom különböző városban lakó válaszadók közül ugyanis a berliniek tartják a legkevésbé drágának otthonukat.

Ehhez valószínűleg hozzájárultak az utóbbi időben hozott intézkedések is, így például a kilenc eurós vonatbérlet, ráadásul igaz az is, hogy Berlin messze nem olyan drága, mint az olyan világvárosok, mint London és New York.

A mások legolcsóbb város a rangsor alapján Glasgow, a harmadik pedig Athén lett.

A felmérés egyéb kérdéseiben azonban Berlin messze nem teljesített ilyen jól. Bár dicsérték a változatos szabadidős tevékenységek kínálatát, a berliniek a legritkábban tartották szépnek vagy barátságosnak városukat, polgártársaikat pedig leginkább durvának nevezték.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

kutatás | olcsó város | berlin | felmérés | glasgow

FOLYTASD EZZEL

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram