Close
A világ tíz legmenőbb utcája, ahol önfeledten merülnénk el a forgatagban

A világ tíz legmenőbb utcája, ahol önfeledten merülnénk el a forgatagban

A Time Out magazin húszezer embert kérdezett meg arról, melyik utcát tartja a legmenőbbnek abban a városban, ahol él. A válaszok alapján lista készült, melyet a magazin helyi szerkesztői szűkítettek le, így született meg a végleges rangsor. Íme!

Rue Wellington, Montreal

Ütős koktélbárok, zseniális villásreggelik, a város legjobb szendvicsei és egy homokos strand ezt kínálja a Verdun városrészben található utca, amelyet nyáron lezárnak az autósok előtt, és ingyenes motoros riksával lehet eljutni az egyik végétől a másikig.

Gertrude Street, Melbourne

Korábban ez csak egy forgalmas főút volt, az idők során azonban egyre több bolt és kávézó települt ide, míg teljesen át nem alakult a környék hangulata. Talán nem is gondolnánk, milyen közel esik a városközponthoz ez a 850 méteres, lombokkal övezett, lassú és békés, bennfentes hangulatú utca, ahol

műemléki védettséget élveznek a homlokzatok és tilos a parkolás.

Great Western Road, Glasgow

A város nyugati bejáratát képező út a városközponttól körülbelül harminc kilométer hosszan nyúlik egészen a Trossachs Nemzeti Park bejáratáig, nevezetes része a St George’s Crosstól a Botanikus kertekig tart. Itt mindent megtalálunk az olcsó nápolyi pizzától kezdve a sörözőkön át a turkálókig és a koncertekig.

Kilátás Glasgow nyugati oldalán, a Kelvingrove Parktól – illusztráció

Yongkang Street, Tajpej

Az előkelő Dongmen negyed kellemes utcácskája tele van kiváló éttermekkel, hagyományos sült finomságokkal, dekadens desszertszalonokkal, előkelő butikokkal és hagyományos teázókkal, emellett

megcsodálhatjuk a kézművesek portékáit is a bútoroktól az ékszerekig.

Værnedamsvej, Koppenhága

A koppenhágai Vesterbro negyedben található utca friss virágaival, aranyos butikjaival, borozóival, sajtüzleteivel és francia gimnáziumával amolyan mini-Párizs a dán fővárosban.

Kilátás a Vesterbro negyedben

Karangahape Road, Auckland

A Karangahape Road a város bohém szíve, művészek sokszínű közösségének otthona. Piros lámpás múltja és a műemléképületeibe települt művészeti galériák és felkapott kávézók különleges karaktert kölcsönöznek neki, ahol minden ajtó mögött valami meglepetés rejlik.

Tai Ping Shan Street, Hong Kong

A Hongkong egyik legrégebbi, de egyben legdinamikusabb kerületében, Sheung Wan központjában található utca volt a város első kínai települése, mára pedig

bohém enklávévá alakult át,

ahol divatos kávézók, üzletek és éttermek sorakoznak, nem egy közülük bérházakban található, melyek mellett régi templomok állnak.

Yaowarat Road, Bangkok

Bangkok egyik legrégebbi főútja, a folyóparti kínai negyedben kanyargó, neonreklámokkal szegélyezett, éjjel-nappal nyüzsgő kulturális központ templomoknak, éttermeknek, piacoknak ad otthont, de találunk itt hagyományos orvoslással foglalkozó rendelőket is.

Oranienstrasse, Berlin

Berlin egyik leghíresebb utcája nemcsak török ételeiről és nyüzsgő koktélbárjairól ismert, amelyek a háború után épült házak közé ékelődnek, hanem politikai aktivizmusáról és tüntetéseiről is.

Hayes Street, San Francisco

San Francisco egyik legtrendibb negyedének, a Hayes-völgynek a vonzáskörzete nagy sikernek örvend az utóbbi időben. A nyüzsgő Hayes Street a régi San Francisco jellegzetes üzleteit és régi éttermeit kortárs falatozókkal és trendi kirakatokkal kapcsolja össze.

Nemrég megtudhattuk azt is, hogy melyik lett a világ legszebb városa, és kiderült, hogy Budapest is felkerült egy boldog listára.

(Forrás: Time Out, képek: Getty Images, Unsplash, Wikimedia Commons)

 

utcák | nagy sztori | legmenőbb | top10

FOLYTASD EZZEL

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram