Close
Megvan Európa idei legjobb úti célja

Megvan Európa idei legjobb úti célja

Kiosztották a World Travel Awards európai úti célokat és turisztikai szereplőket értékelő díjait, amelyeket a turizmus Oscarjának is neveznek, és amellyel a Magyar Zene Házát is jutalmazták.

Portugáliát zsinórban ötödször választották Európa legjobb turisztikai célpontjának, de az országot még további harminc kategóriában díjazták. Az Azori-szigetek lett Európa vezető kalandturisztikai célpontja, míg Algarve a legjobb tengerparti úti cél címét érdemelte ki.

Algarve

Lisszabon Európa legjobb városi úti célja, legjobb körutazási célpontja és legjobb tengerparti nagyvárosi úti célja is lett egyben,

míg Portót Európa legjobb városaként értékelte a szakmai zsűri. A porugál Statisztikai Intézet (INE) adatai szerint egyébként júliusban a Portugáliába érkező turisták száma rekordot döntött, több mint 1,8 millióan foglaltak szállást erre a hónapra.

Porto

Azért a portugál díjeső mellett más országoknak is jutott hely a reflektorfényben, a grúziai (georgiai) fekete-tengeri város, Batumi lett Európa legjobb feltörekvő turisztikai célpontja, Madridot pedig egymás után ötödszörre választották a legjobb konferencia-célpontnak, míg a dublini Kongresszusi Központ a kontinens legjobb konferenciaközpontjának járó díjat vehette át.

Batumi

A légitársaságok közül a legjobb a Turkish Airlines lett, de a British Airwayst is díjazták, mint Európa vezető légitársaságbrandjét, az Air France pedig a legjobb turistaosztálynak járó díjat kapta meg, miközben a TAP Air Portugal Európa legjobb, Dél-Amerikába közlekedő légitársasága lett.

Európa legjobb hotele a Çırağan Palace Kempinski Istanbul, a legjobb új szálloda pedig a szintén isztambuli Mandarin Oriental Bosphorus lett.

A Four Seasons Hotels and Resorts nyerte az Európa vezető luxusszállodai márkájának járó díjat, míg a Royal Monceau Suite @ Le Royal Monceau – Raffles Parisban található Európa legjobb szállodai lakosztálya, a legjobb új resort pedig a Forte Village Resort lett, amely összesen hat díjat kapott. A Conrad Algarvét a legjobb lifestyle resortként értékelték, míg a legjobb családi üdülőhely címét a görögországi Sani Resort érdemelte ki.

Európa legjobb hajótársaságának a Norwegian Cruise Line-t választották, míg Lisszabon Európa vezető körutazási célpontjának díját vitte el. Az utazási szolgáltatók közül az Abercrombie & Kent lett a kontinens vezető luxusutazásszervezője, a Booking.com a legjobb utazási iroda, az FCM Travel pedig a legjobb utazásszervező cég.

Itt mutatunk néhány helyet, amelyek miatt Európa egyik legnépszerűbb országa lett Portugália, ha pedig Spanyolországba is átugornál, ezt az öt dolgot mindenképp meg kell tenned.

(Forrás: Scehngen Visa Info, Hospitality Net, képek: Getty Images)

porto | Európa | algarve | azori-szigetek | legjobb

FOLYTASD EZZEL

Ezt a titkos nyelvet használják egymás közt az utaskísérők

Eltörli a korlátozásokat a magyarok egyik kedvenc téli úti célja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram