Érdekes dolgok derültek ki a magyarok utazási szokásairól

A Kiwi.com friss reprezentatív kutatásából az derült ki, hogy a magyarok háromnegyede szeretne utazni a hidegebb hónapokban.

Az utazási technológiai vállalat azonban nemcsak nálunk, hanem több közép-európai országban (Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Románia) is felmérte azt, hogy a gazdasági nehézségek milyen hatással vannak a polgárok utazási terveire. Ebből az derült ki, hogy a régióból Magyarországon a legkisebb azoknak az aránya, akik az inflációtól függetlenül oda utaznak, ahová szeretnének.

A felmérés szerint a magyarok többsége az utazás érdekében hajlandó lenne lemondani egyes kiadásokról.

A megkérdezettek fele a technológiai beruházásokon spórolna, de sokan a külső programokról is lemondanának az utazás érdekében – így inkább otthon találkoznának a barátaikkal éttermek, bárok helyett. A megkérdezettek több mint harmada inkább meleg ruhát venne fel otthon, csak hogy a kisebb rezsiköltségek miatt több pénzük maradjon utazni, de felkapott spórolási stratégia még a hibás készülékek megjavítása, valamint az, hogy kevesebb fast fashion termékeket vásárolnak.

A felmérés szerint az elszálló infláció nem törte meg a magyarok utazási vágyát, arra viszont nagy hatással van, hogy hová, hogyan és mennyi időre utaznának.

Ez is érdekelhet:

Egy TikToker megnézte, mennyi ideig lehet megélni New Yorkban száz dollárból, hihetetlen az eredmény

Oké, voltak benne szerencsés faktorok, de így is nagyon durva, meddig húzta ki száz dollárból. Vagyis még húzza!

(Forrás: 24.hu)

 

utazás | magyar | magyarország | felmérés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom