Monokróm vizuális költemény a Hamptons stílus szolgálatában

Az ausztráliai stúdió- és dizájniroda, a Studio Griffiths kapta azt a feladatot, hogy tervezze újra ezt a Hamptons stílusban épült Main Ridge-i ingatlant.

Az enteriőr egy minimalista, letisztult, monokróm térként fogad minket, amelyben a fehér, a szürke és a fekete az a három vizuális teremtéskő, amellyel ezt az univerzumot tetőtől talpáig felépítették, pontosabban újraalkották.

A parasztház átalakítása érintette a fürdőszobákat, a konyhát, a mosodát, a hálószobákat, a dolgozószobát és a zeneszobát is.

A lakás csúcsdísze a szemet gyönyörködtető kandalló,

amelyet japán inspirációjú, szürkén textúrázott Inax-csempék borítanak be. A kandalló burkolata lényegében egy szőtt minta benyomását kelti – mintha csak egy elegáns pénztárca vagy egy tüzet okádó nyakkendőmonstrum magasodna a sötét szekrénysor előtt.

És bár az ingatlan beltere nagyon 21. századi lett, a birtok továbbra is egy csendes, nyugodt helyen fekszik, amelyet körülölel a végtelen föld,

ahol a szőlőültetvények és a közeli erdő lágy dallamként oldanak fel bennünk minden feszültséget, amelyet a modern élet a hátunkra pakol.

A konyhában egy háromméteres sziget található, amelynek az epicentrumában egy függőlegesen vagdalt, fekete kőpult tornyosul. A művészi fizimiskájú konyhaobjektum mögött az égig érő szekrénysor suttog krémfehér színekben. A kontraszt szinte tapintható.

A hálószobákban franciatölgyfa-deszkákat használtak a falak bélelésére,

így rusztikus és meghitt környezetben hunyhatja le szemeit esténként a szerencsés sorsú, fáradt halandó.

A hálószobához tartozó fürdőszoba fala egyedi vágású, rombusz formájú, sötét terrazzo csempékből épül fel,

ez a sötétre szabott sereg öleli körül az Agape kádat, amely sármosan hívogat minket. A formák, a színek, a miliő játéka az egész otthonban azt a benyomást kelti bennünk, mintha csak egy vizuális költeménybe csöppentünk volna.

Ez is érdekelhet:

Különcségével karcolja a csúnyát ez a formabontó, de mégis csodás angol ház

Az excentrikus Arts and Crafts mozgalom építészetét hivatott ünnepelni ez a dorseti otthon, ami kívülről finoman szólva is megosztó, de belépve már kérdés nélkül gyönyörű.

kandalló | Studio Griffiths | Main Ridge | ház | otthon

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom