Close
Itt az újabb figyelmeztetés, már nem a Covid miatt ajánlják a maszkot

Itt az újabb figyelmeztetés, már nem a Covid miatt ajánlják a maszkot

Az Amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) hétfőn kettes fokozatra emelte a majomhimlő miatti figyelmeztetést, és egyéb egészségügyi óvintézkedések mellett maszk viselését is javasolta az utazóknak.

A majomhimlő március óta terjed, és már szinte az egész világon, többek között Magyarországon is megjelent. A tünetek kezdetben az influenzáéra hasonlítanak, majd nyirokcsomó-duzzanat jelentkezik, és fájdalmas kiütések jelennek meg testszerte, melyek hegesen gyógyulnak.

Mint a CDC figyelmeztetésében írta, majomhimlős eseteket jelentettek már Európában, Észak-Amerikában, Dél-Amerikában, Afrikában, Ázsiában és Ausztráliában.

A betegség szoros érintkezéssel terjed,

például szexuális úton illetve egy háztartásban élők között. Június 3-ig az Egyesült Államokban huszonegy beteget regisztráltak, Magyarországon eddig egy esetről tudni.

Korábban egyes szakértők arra figyelmeztettek, hogy talán örökre maszkot kell viselnünk a repülőkön, pedig akkor még nem is volt képben a majomhimlő. Akárhogy is lesz, úgy tűnik, ez a szabályozás kevésbé fájdalmas, mint amilyennek tűnik.

(Forrás: Fox News, képek: Getty Images, Unsplash)

maszk | majomhimlő | cdc | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram