Close
Itt az újabb figyelmeztetés, már nem a Covid miatt ajánlják a maszkot

Itt az újabb figyelmeztetés, már nem a Covid miatt ajánlják a maszkot

Az Amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) hétfőn kettes fokozatra emelte a majomhimlő miatti figyelmeztetést, és egyéb egészségügyi óvintézkedések mellett maszk viselését is javasolta az utazóknak.

A majomhimlő március óta terjed, és már szinte az egész világon, többek között Magyarországon is megjelent. A tünetek kezdetben az influenzáéra hasonlítanak, majd nyirokcsomó-duzzanat jelentkezik, és fájdalmas kiütések jelennek meg testszerte, melyek hegesen gyógyulnak.

Mint a CDC figyelmeztetésében írta, majomhimlős eseteket jelentettek már Európában, Észak-Amerikában, Dél-Amerikában, Afrikában, Ázsiában és Ausztráliában.

A betegség szoros érintkezéssel terjed,

például szexuális úton illetve egy háztartásban élők között. Június 3-ig az Egyesült Államokban huszonegy beteget regisztráltak, Magyarországon eddig egy esetről tudni.

Korábban egyes szakértők arra figyelmeztettek, hogy talán örökre maszkot kell viselnünk a repülőkön, pedig akkor még nem is volt képben a majomhimlő. Akárhogy is lesz, úgy tűnik, ez a szabályozás kevésbé fájdalmas, mint amilyennek tűnik.

(Forrás: Fox News, képek: Getty Images, Unsplash)

majomhimlő | cdc | utazás | maszk

FOLYTASD EZZEL

Háromszor is gondold meg, hogy ma lemész a Balatonhoz: több kilométeres a torlódás

Öt elvarázsolt sziget Európában, ahol a főszezonban is nyugalmat találunk

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom