Nagy esély van rá, hogy örökre maszkban fogunk utazni a repülőn

Ezt nem mi mondjuk, hanem egy európai légitársaság vezérigazgatója.

"Közel két éve már annak, hogy maszkot viselünk a repülőgépek fedélzetén, és úgy vélem, hogy ez a protokoll örökre megmarad" – nyilatkozta Christine Ourmières-Widener, a TAP Air Portugal első embere.

A különböző légitársaságok világszerte eltérő irányelveket szabtak, illetve szabnak ki a maszkviseléssel kapcsolatban, konkrétan még arról is, milyen jellegű maszk fogadható el a fedélzeten. Az Air France és a Lufthansa például előírták az orvosi maszkot viselését, míg a United Airlines nem engedélyezi a kendők használatát.

Az Egyesült Államokban számos alkalommal okoztak galibát a kötelező maszkviselésre vonatkozó szabályok, pontosabban azok be nem tartása. Tavaly több ezer esetet jelentettek a Szövetségi Légügyi Hivatalnak a fegyelmezetlen utasok miatt.

Visszatérve a maszkviselés jövőjére, Ourmières-Widener szerint a maszkokon túlmenően más protokoll,

például a repülőgépek szigorúbb tisztítására és az oltásra vonatkozó előírások is érvényben maradhatnak.

"Még mindig nagyon óvatosak vagyunk" – mondja. "A világjárványnak hamarosan vége, de helyreállítás időbe telik." Ourmières-Widener hozzátette, hogy azt szeretné, ha globális protokoll lenne érvényben. "Mi csak azt szorgalmazzuk, hogy legyen egy hang, vagyis egy olyan protokoll, amit mindenki elfogad."

2020 tavasza óta az egészséggel és a repüléssel kapcsolatos figyelem nagy része a Covidra vonatkozik  (ide tartozik. hogy számos tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a repülés viszonylag alacsony kockázatot jelent a fertőzés szempontjából).

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a jó öreg influenza ismét visszatért, ezért ajánlott megelőző intézkedéseket tenni a betegség elkerülése érdekében. Jó hír, hogy a Covidhoz köthető, az elmúlt majdnem két évben az életünk részévé vált számos tevékenység (beleértve a kézmosást, a maszkviselést és a távolságtartást) az influenza megelőzésére is alkalmas.

A repüléssel kapcsolatosan pedig van egy extra tippünk.

Egy új kutatás szerint pedig az emberek többsége támogatja, hogy a világszerte eltérő korlátozások miatt továbbra is maszkban utazzanak a repülőjáratokon.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

örökre | maszkviselés | utazás | repülés | repülő

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom