Close
Nagy esély van rá, hogy örökre maszkban fogunk utazni a repülőn

Nagy esély van rá, hogy örökre maszkban fogunk utazni a repülőn

Ezt nem mi mondjuk, hanem egy európai légitársaság vezérigazgatója.

“Közel két éve már annak, hogy maszkot viselünk a repülőgépek fedélzetén, és úgy vélem, hogy ez a protokoll örökre megmarad” – nyilatkozta Christine Ourmières-Widener, a TAP Air Portugal első embere.

A különböző légitársaságok világszerte eltérő irányelveket szabtak, illetve szabnak ki a maszkviseléssel kapcsolatban, konkrétan még arról is, milyen jellegű maszk fogadható el a fedélzeten. Az Air France és a Lufthansa például előírták az orvosi maszkot viselését, míg a United Airlines nem engedélyezi a kendők használatát.

Az Egyesült Államokban számos alkalommal okoztak galibát a kötelező maszkviselésre vonatkozó szabályok, pontosabban azok be nem tartása. Tavaly több ezer esetet jelentettek a Szövetségi Légügyi Hivatalnak a fegyelmezetlen utasok miatt.

Visszatérve a maszkviselés jövőjére, Ourmières-Widener szerint a maszkokon túlmenően más protokoll,

például a repülőgépek szigorúbb tisztítására és az oltásra vonatkozó előírások is érvényben maradhatnak.

“Még mindig nagyon óvatosak vagyunk” – mondja. “A világjárványnak hamarosan vége, de helyreállítás időbe telik.” Ourmières-Widener hozzátette, hogy azt szeretné, ha globális protokoll lenne érvényben. “Mi csak azt szorgalmazzuk, hogy legyen egy hang, vagyis egy olyan protokoll, amit mindenki elfogad.”

2020 tavasza óta az egészséggel és a repüléssel kapcsolatos figyelem nagy része a Covidra vonatkozik  (ide tartozik. hogy számos tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a repülés viszonylag alacsony kockázatot jelent a fertőzés szempontjából).

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a jó öreg influenza ismét visszatért, ezért ajánlott megelőző intézkedéseket tenni a betegség elkerülése érdekében. Jó hír, hogy a Covidhoz köthető, az elmúlt majdnem két évben az életünk részévé vált számos tevékenység (beleértve a kézmosást, a maszkviselést és a távolságtartást) az influenza megelőzésére is alkalmas.

A repüléssel kapcsolatosan pedig van egy extra tippünk.

Egy új kutatás szerint pedig az emberek többsége támogatja, hogy a világszerte eltérő korlátozások miatt továbbra is maszkban utazzanak a repülőjáratokon.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

repülő | koronavírus | utazás | covid | fedélzet

FOLYTASD EZZEL

Ezért nem szabad értékelést írni egy szállodáról, ha rossz az idő

Ez a bájos spanyol falu hihetetlenül baráti bérleti díjakkal vár

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom