Close
Kissé meglepő, hogyan vélekedik a többség a repülőgépeken kötelező maszkviselésről

Kissé meglepő, hogyan vélekedik a többség a repülőgépeken kötelező maszkviselésről

Egy új kutatás szerint az emberek többsége támogatja, hogy a világszerte eltérő korlátozások miatt továbbra is maszkban utazzanak a repülőjáratokon.

A piackutatással foglalkozó YouGov több mint 3600 brit felnőtt körében végzett felméréséből kiderült, hogy

a válaszadók hatvanhét százalékának egyáltalán nincs gondja a maszkviselésre vonatkozó szabállyal.

A kutatás szerint a megkérdezettek mindössze tizenkét százalékának “egyáltalán nem tetszik”, tizenöt százaléknak pedig “nem nagyon tetszik”, hogy továbbra is maszkot kell viselni a fedélzeten.

A különféle korcsoportokhoz tartozók túlnyomó többsége viszont azt válaszolta, hogy nagyon, vagy meglehetősen komfortosan érzi magát repülés közben.

A YouGov szóvivője ezzel kapcsolatban elmondta: “A koronavírus terjedésének megakadályozását célzó összetett és gyorsan változó szabályozás megváltoztatta az utazási élményt, beleértve a repülőgépeken érvényes, maszkviselésre vonatkozó előírásokat. Folyamatos kutatásaink azt mutatják, hogy sokan már nagyon  szeretnének elutazni, és gond nélkül viselnek maszkot a repülőgépeken.”

Eközben az Austrian Airlines szeretné elérni, hogy a járatain lehetőleg minél kevesebb élelmiszer-hulladék maradjon. A légitársaság ezért a hosszabb európai útjai vége felé kedvezményes áron kínálja az el nem adott élelmiszereket – a kezdeményezés hasonló a testvérlégitársaság, a Swiss tavaly indított programjához.

(Forrás: Travelweekly, fotók: Getty Images)

utazás | fedélzet | repülés | repülőgép | szabályzat

FOLYTASD EZZEL

Ezért nem szabad értékelést írni egy szállodáról, ha rossz az idő

Ez a bájos spanyol falu hihetetlenül baráti bérleti díjakkal vár

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom