Vízkorlátozást vezettek be a népszerű üdülőhelyen a turistáknak és a helyieknek egyaránt Spanyolországban

A Malagában nyaraló turistáktól azt kérik: fogmosás közben zárják el a vízcsapot a takarékosság érdekében, mivel az egész régióban szigorú vízfogyasztás-csökkentési intézkedéseket kell bevezetni.

A nyári szezonban vízhiánnyal küzd Malaga, Andalúzia legnépszerűbb turisztikai célpontja. A fogyasztók csak naponta néhány órán keresztül használhatják a vizet. A helyi lakosságon kívül a turistákat is aggasztja a probléma, volt olyan nyaralóhely, amelynek sok foglalását éppen ezért mondták vissza.

A régió abban bízik, hogy a tengervíz sótlanítása mentőöv lehet számukra. Az új gyár létesítéséig azonban legalább öt nyári szezont kellene kibírniuk.

A France 24 szerint a mostani vízhiány oka a történelmi aszályon túl az, hogy a régió fő víztározója kimerült. Jelenleg a vízhiány több mint százezer embert és a szállodákat érinti. A polgármester szerint a korlátozásokkal húsz százalékkal tudják csökkenteni a vízfogyasztást, hogy a meglévő mennyiséget optimálisan tudják elosztani. Úgy tudni, a régió falvai egy víztározótól függenek, amelynek idén mindössze nyolc százaléka telt meg, ami rekord alacsonynak számít.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

malaga | spanyolország | aszály | vízhiány | andalúzia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom