Close
Fizetnek a turistáknak az egyik legszebb európai szigeten

Fizetnek a turistáknak az egyik legszebb európai szigeten

Minél magasabb szintű hotelben foglal szobát a szigetre érkező, annál több pénz marad a zsebében.

Málta is beszáll a globális idegenforgalmi marketingbe: a járvány miatt válságba került turisztikai iparág fellendítése érdekében már júniustól várják a szigetre a turistákat – és ehhez némi ösztönzést is adnak.

A hivatalos közlemény szerint a Máltai Idegenforgalmi Hivatal valamennyi látogatónak fizet, aki legalább három éjszakára szállást foglal a programban szereplő három-, négy- és ötcsillagos szállodák valamelyikében.

Az ötcsillagos hotelt választók minden közvetlen szállodai foglalás után fejenként száz eurót (kb. 37 ezer forintot) kapnak, a négycsillagos szállodák vendégei hetvenöt euróval (kb. 27 ezer forinttal) számolhatnak, míg a háromcsillagosban nyugovóra térők pénztárcája ötven euróval (18 ezer forinttal) gazdagodik.   

Clayton Bartolo turisztikai miniszter hozzátette, hogy ezekre az összegekre a szállodák még ennyit rátesznek, tehát egy Máltára érkező, legalább három éjszakát egy ötcsillagos hotelben töltő turista akár kétszáz eurót (74 ezer forintot) is kereshet az ott tartózkodása idején. A Máltához tartozó Gozo szigetén a hasonló kategóriájú szállodákban szobát foglaló turisták visszatérítése pedig tíz százalékkal magasabb lesz. 

A projektre három és fél millió eurót különítettek el, a kezdeményezés pedig 35 ezer látogatót vonzhat a szigetre.

Jelenleg Máltán részleges korlátozó-intézkedések vannak érvényben, jelentősebb enyhítésre április 26-tól lehet számítani, június 1-től pedig a sziget hivatalosan is megnyitja a határait a külföldiek előtt.

Az ország bevételei huszonhét százalékban az idegenforgalomból származnak. 2019-ben 2,7 millió látogató érkezett a szigetre, a koronavírus-járvány miatt azonban nyolcvan százalékkal visszaesett a Máltára látogatók száma.

Eközben Velencében még a vaporettókon is oltani fognak, és nagyon várják a magyar turistákat. Míg Velence lázasan dolgozik az újranyitáson, az angolok már kitárták a kocsmák ajtajait, itthon pedig egy remek startupprogram keretében kaphatsz nagy támogatást, ha van egy jó ötleted a turizmus fellendítésére.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

foglalás | nyár | málta | fizet | szálloda

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Nemzetközi vonatokat is érint a németországi sztrájk

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom