Close
Lenyűgöző tengerpart és ékszerdoboznak beillő városok várnak ezen a mediterrán szigeten

Lenyűgöző tengerpart és ékszerdoboznak beillő városok várnak ezen a mediterrán szigeten

Ha olyan úti célt keresel, ahol a víz kék, a történelem gazdag, a tömeg pedig elenyésző, akkor irány Gozo!

A Földközi-tenger parányi szigete egyike a máltai szigetcsoport lélegzetelállító helyeinek.

Az évezredek óta lakott sziget azonban mindvégig megőrizte csendes nyugalmát, így kizárólag azoknak ajánlott, akik valóban pihenésre és kikapcsolódásra vágynak.

Békéssége ellenére tele van érdekes látnivalókkal és aktív kikapcsolódásra is sarkall.

Gozóban egész évben csodálatos a klíma, ha a tengerben is megmártóznánk, természetesen a nyári szezon, a júniustól szeptemberig tartó időszak ideális, de áprilistól egészen novemberig érdemes felkeresni.

Legismertebb látványossága az Azúr Ablak volt,

amely még a Trónok harcában is szerepelt, ám sajnos 2017-ben összeomlott. Ettől függetlenül a part csodálatos, a Dwejra-öböl mentén remek kirándulóutak várják a turistákat, melyek fantasztikus helyszínekre vezetnek.

Érdemes ellátogatni a Citadellára, ahol a sziget történelméről lehet mindent megtudni

és gyönyörködni a páratlan panorámában is. A fallal körülvett város a 15. században épült, a szigeten pedig számos múzeum található, ilyen például az igazi kincseket felvonultató régészeti múzeum is.

Igazi kuriózum a sólepárló, amely a sziget északi végében rejlik.

A helyiek több száz éve használják a só előállítására, emellett pedig rendkívüli fotók készíthetők ott. Hasonlóképpen hajóval könnyedén megközelíthető a Kék Lagúna, amely a közeli Comino szigetén található. A hihetetlenül kék vizet mesés öblök és barlangok veszik körül, tökéletes úti cél egynapos kirándulásra.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Getty)

látnivalók | gozo | utazás | sziget | málta

FOLYTASD EZZEL

Melyik a legbiztonságosabb hely a repülőn? Ez a kutatás elárulja

Újabb állomásokkal bővül az európai hálókocsis hálózat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram