Az elmúlt két évben egyre többen kóstoltak bele a távmunkába, ennek előnyei mellett azonban megtapasztalhatták az árnyoldalát is. Ilyen például a munkaidő és a magánélet keveredése, valamint azok a folyamatosan jelen lévő zavaró tényezők, amelyek megnehezítik a határidők betartását. Egy tokiói kávézó meglepő megoldást kínál a problémára: addig nem engedik el a vendégeiket, amíg azok le nem adták munkájukat.
A Manuscript Writing Cafe egy apró, csupán tíz férőhelyes kávézó, ahol korlátlan mennyiségű kávét és teát fogyaszthatnak a vendégek. Minden munkaállomáson wifihozzáférést és töltőportokat biztosítanak. Azonban több ez, mint egy átlagos kávézó, ahol dolgozhatunk, a személyzet ugyanis a vendégek mögött állhat és
mindaddig szemmel tarthatja őket, amíg azok be nem fejezik határidős munkáikat.
A kávézóban a vendégek megérkezésük után azonnal felírják egy papírra a nevüket és azokat a céljaikat, amiket ottlétük alatt el akarnak érni. Ilyen például egy blogbejegyzés megírása, egy képregény megrajzolása vagy bármilyen kreatív munka. Ezt követően kiválasztják azt, hogy mit szeretnének, hogyan ellenőrizze a haladásukat a személyzet.
Ennek enyhe szintje, amikor a kávézó dolgozói megkérdezik tőlük a fizetés előtt, hogy befejezték-e a feladataikat, a normál szinten óránként rájuk néznek és státuszt kérnek, míg a legkeményebb verzió esetén
a személyzet gyakorlatilag a fejük felett áll és folyamatosan nyomást gyakorolva sürgetik, hogy elkészüljenek a munkával.
A tulajdonos azt mondta, a kávézó dolgozóinak valójában nem a megfigyelés a céljuk, hanem az, hogy támogassák a vendégeiket munkájukban. A Manuscript Writing Cafe 130 jent, körülbelül 360 forintot számít fel az ott tartózkodás első harminc percért és 300 jent, azaz nagyjából 822 forintot minden további megkezdett óráért. A kávézó tulajdonosa szerint így általában mindenki sokkal gyorsabban végzi el a munkáját.
(Forrás: matadornetwork, fotók: Facebook)
kávé | kávéház | tokió | kávézó
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!